Kamudaki şeflere 3600 ek gösterge yazısı Cumhurbaşkanlığa sunuldu!

Kamudaki şeflere 3600 ek gösterge yazısı Cumhurbaşkanlığa sunuldu!
Şube müdürlerinin özlük haklarına yönelik çalışmaları ile dikkat çeken Liyakat-Sen, şefler için de harekete geçti ve 3600 ek gösterge için resmi girişimde bulundu.

Liyakat-Sen Genel Merkezi, kamudaki şeflere 3600 ek gösterge verilmesi konusunda Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğüne resmi başvuruda bulundu

Memuriyette belirli bir süre tecrübe kazanmış, yükseköğrenim mezunu personel arasından görevde yükselme sınavları sonucu başarı gösterip yönetim hizmetleri grubundaki şef pozisyonuna atanan kamu çalışanlarına 7417 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun gereği 3600 ek gösterge hakkı verilmemiştir. Oysa pozisyon gereği şefe bağlı olarak görev yapan sayman ve sayman yardımcıları bile 3600 ek gösterge hakkından yararlanabileceği söz konusu Kanunda belirtilmiştir.

Kamu yönetim kademeleri arasındaki hiyerarşiyi ve çalışma barışını bozan bu tür yasal çelişkilerin bir an önce giderilmesi, Kamu Şeflerine 3600 ek gösterge hakkının verilmesini Cumhurbaşkanlığımızdan talep ediyoruz.

Liyakat-Sen Genel Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
22 Yorum