LGS'de tercih yapıp yerleşemeyen öğrenci ne yapacak?

LGS'de tercih yapıp yerleşemeyen öğrenci ne yapacak?
Türkiye'de lise nakil işlemleri LGS tercih sonuçlarının açıklanması sonrası yakın zamanda gündemde yerini aldı. Öğrenciler bekleyiş içerisine girerken yerleşemeyenler ne yapacak?

Türkiye'de lise nakil işlemleri LGS tercih sonuçlarının açıklanması sonrası yakın zamanda gündemde yerini aldı. Öğrenciler bekleyiş içerisine girerken yerleşemeyenler ne yapacak? LGS tercihleri yapıldığı halde herhangi okula yerleşemeyen öğrencilerin de birinci ve ikinci nakil süreçlerine katılım sağlayabilecek.

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından birinci nakil başvuruları başlayacak ve öğrenciler işlemlerini tamamlamış olacaklar.

Yerleştirmelere esas nakiller iki aşama halinde gerçekleştirilecek. Her iki aşamada da merkezi sınav puanına göre öğrenci kabul eden okullar yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar için en fazla üçer tercih yapma hakları olacak.

LGS 2024 NAKİLLER NE ZAMAN?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında nakil başvuruları iki aşamada gerçekleştirileceği belirlendi.

22-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında birinci nakil başvuruları alınacak ve sonuçları 29 Temmuz 2024 tarihinde duyurulacak.

İkinci nakil başvuruları ise 29 Temmuz-2 Ağustos 2024 tarihleri arasında kabul edilecek ve sonuçlar 5 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak.

LGS nakil başvurusu yapmak isteyen öğrenciler " e-Okul sistemi üzerinden Sınav ve Nakil İşlemleri kısmına giriş yaparak " işlemlerini yapabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.