Maaşlara Yüzde 100 Zam! İmzalar Atıldı 63.000 TL Maaş Açıklandı

Maaşlara Yüzde 100 Zam! İmzalar Atıldı 63.000 TL Maaş Açıklandı
Ülke genelindeki farklı belediyelerde haziran ayında gerçekleşen maaş zamları için yeni anlaşmalar sağlandıkça açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor.

Haziran ayının sonlarına doğru ilerlerken maaş zamlarına dair gelişmeler gündemin ilk sıralarında alıyor. Milyonlarca emekli ve memur maaşına Temmuz ayında enflasyon oranında zam yapılacak.

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı için bekleyiş sürerken, yurt çapındaki çeşitli belediyelerde çalışan işçilerin maaş artışlarında gelişmeleri duyurmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda belediye yöneticileri ve yetkili sendikalar arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden çıkan maaş zamları yakından takip ediliyor.

Bu çerçecede Beykoz Belediyesinde görevli belediye işçilerinin maaşlarında artışa gidildiğini duyurdu. İlk altı ay için yüzde 100 oranında zam yapıldığı duyuruldu.

İşçiler tarafından coşkuyla karşılanan yeni sözleşme kapsamında;

- Günlük taban ücretine yüzde 100 zam yapıldı,

- İşçi maaşları ortalama 38 bin TL’den 63 bin TL’ye çıktı.

- Ayrıca işçiye Eylül Ayı’nda 6 aylık enflasyon farkı ve

- % 2 oranında refah payı da verilecek.

- Yılda 4 kez 60 günlük ikramiye, sosyal paket, yemek, eğitim ve yakacak yardımlarıyla işçinin yüzü gülecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum