MEMUR- SEN HAREKETE GEÇİYOR | Memurlara, 3600 Ek Gösterge, Kira yardımı, Fazla Çalışma ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı Atağı

MEMUR- SEN HAREKETE GEÇİYOR | Memurlara, 3600 Ek Gösterge, Kira yardımı, Fazla Çalışma ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı Atağı
Tüm memurlara 3600 ek gösterge, kira yardımı ve yardımcı hizmetler sınıfında son dakika gelişmesi. Memur-Sen'e bağlı Büro Memur-Sen memurlara yönelik bu taleplerinin karşılanması için Bolu'dan Ankara'ya yürüyüş gerçekleştirileceğini açıkladı.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, birinci derece yükselmiş memurlara 3600 ek gösterge verilmesi, toplu sözleşme ikramiyesinin yeniden verilmesi, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması, memurlara kira yardımı yapılması, fazla çalışma ücretleri, servis hizmetlerinin devamının sağlanması hususlarında taleplerinin gerçekleşmesi için Bolu'dan Ankara'ya yürüyeceklerini ifade etti.

Bolu'dan Ankara'ya yürüyüş düzenleyeceklerini açıklayan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, memurlar için talepleri şu şekilde sıralandı:

- YARDIMCI HİZMETLER SINIFI: Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması

- 3600 EK GÖSTERGE: Birinci dereceye gelmiş devlet memurlarına 3600 ek gösterge verilmesi

- KİRA YARDIMI: Fahiş kira artışları ve hayat pahalılığı karşısında devlet memurlarına kira yardımı yapılması

- TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ: Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesinin yeniden verilmesi

- FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ: Fazla çalışma ile resmi tatil ve bayram günlerinde yapılan çalışmaların karşılığının ödenmesi

- MEMURLARA SERVİS HİZMETİ: Tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edilecek olan servis hizmetinin devamının sağlanması.

3600 ek gösterge ve toplu sözleşme ikramiyesi

Yazgan, 3600 ek gösterge konusunun 7. dönem toplu sözleşmede '1'inci dereceye yükselmiş kamu görevlilerinin 3600 ek göstergeden yararlanması hususunda yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen'le ortak çalışma yapılması' şeklinde karara bağlandığını hatırlatarak, 2025 yılının temmuz ayına kadar yürürlüğe girmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, iptal edilen toplu sözleşme ikramiyelerinin en kısa zamanda çözüme kavuşmasını beklediklerini ifade etti.

Yardımcı hizmetler sınıfı ve kira tazminatı

Yaklaşık 110 bin devlet memurunun görev yaptığı yardımcı hizmetler sınıfının günümüz gerçekleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak ortadan kaldırılması gerektiğini söyleyen Yazgan, bu memurların genel idare hizmetleri sınıfına ya da teknik hizmetler sınıfına geçirilmesi gerektiğini belirtti. Enflasyonist ortamda büyükşehirlerde yaşayan kamu görevlilerinin zorlandığını ifade eden Yazgan, bu personellere büyükşehir tazminatı getirilmesini ve diğer illerde de kira tazminatı verilmesini talep etti.

HABERİMİZE YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
25 Yorum