Memur zammı için çifte ipucu! 2 RAKAM tüm maaş hesabını değiştirecek

Memur zammı için çifte ipucu! 2 RAKAM tüm maaş hesabını değiştirecek
Hem Merkez Bankası hem TÜİK bu hafta kritik verileri peş peşe duyuracak. Her iki açıklama da memur maaşı ve emekli zammı için çifte ipucu olacak! Açıklanacak rakamlar tüm maaş hesabını değiştirecek.

Bu hafta Perşembe ve Cuma günleri açıklanacak iki kritik veri bütün kesimlerin maaş tablosunu yeniden değiştirecek.

YILIN SON ENFLASYON RAPORU AÇIKLANACAK

85 milyonu ilgilendiren maaş artışları için bu hafta iki kritik veri açıklanacak. İlk olarak Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yılın son yani 4. Enflasyon Raporu toplantısında yıl sonu enflasyon beklentisini duyuracak. TCMB, yılın 3. Enflasyon Raporu toplantısında 2023 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 58'e yükseltmişti. Ancak son toplantıda bankanın enflasyon tahminlerini yukarı yönlü revize etmesi bekleniyor.

EKİM AYI ENFLASYON VERİSİ BEKLENİYOR

Hemen ertesi gün yani Cuma ise Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekim ayı enflasyon verisini açıklayacak. Piyasa aylıkta yüzde 4 artış bekliyor. Bu artış yıllık oranın yüzde 62,3 seviyesine çıkması anlamına geliyor.

mynet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.