Prof. Dr. Aziz Çelik'ten ÇARPICI açıklama: Maaşlara siyasi zam gündemde!

Prof. Dr. Aziz Çelik'ten ÇARPICI açıklama: Maaşlara siyasi zam gündemde!
Kocaeli Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aziz Çelik, memur, işçi, asgari ücret ve emekli aylıklarına yapılacak zamlara ilişkin çarpıcı bir ifade de bulundu.

Prof. Dr. Aziz Çelik 2024 yerel seçim öncesi asgari ücret, memur, emekli ve işçi maaşlarına yapılacak zamla ilgili beklentisini anlatırken, 'siyasi zam' ifadesini telafuz etti. 2024 yılına kısa bir süre kala, memur, işçi asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılacak zamları gündemine alan Prof. Dr. Aziz Çelik, siyasi bir zam yapılabileceğini ifade etti.

Asgari ücrette siyasi karar bekleniyor

Merkez Bankası'nın 6 aylık beklentisinin yüzde 37,76 olduğunu hatırlatan Çelik, asgari ücrete yapılan artışların siyasi olarak belirlendiğine vurgu yaptı.

"Asgari ücret siyasi bir karar ile belirlenecek" diyen Çelik, "Son 2 yıldır asgari ücret, komisyon ile görüşülmüyor. Temsilcilerin Cumhurbaşkanı ile görüşmesinin ardından belirleniyor. 2024 yılı asgari ücretinin de bu şekilde siyasi olarak, seçim odaklı belirleneceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Emekliler Temmuz zammı bekliyor

Emekliler ile ilgili olarak belirlenen 5 bin TL'lik ikramiyenin çalışan emekli ve çalışmayan emekli şeklinde ayrılmasının tepkilere neden olduğuna dikkat çeken Çelik, bu durumdan destek primi ödeyen, küçük esnaf, çiftçi gibi emeklilerin faydalanamayacağını kaydetti.

"İşçi emeklileri yasa gereği yüzde 40 civarı bir zam alacak, memur emeklileri ise yüzde 50 civarı zam alacak" diyen Çelik, "Emeklilerin beklentisi Temmuz ayında yapılmayan zammın yapılmasıdır. Emeklilere verilen artışlar eridi bile, bu beklentinin karşılanması bekleniyor" dedi.

halktv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum