SGK Uzmanı Özgür Kaya'dan dikkat çeken açıklama! Merkez Bankası kararı sonrası memur zamları ne olacak?

SGK Uzmanı Özgür Kaya'dan dikkat çeken açıklama! Merkez Bankası kararı sonrası memur zamları ne olacak?
Merkez Bankası kararından sonra memurlar ne kadar zam alacak? SGK Uzmanı Özgür Kaya'dan dikkat çeken açıklama geldi. Yeni yılda memura yapılacak olan zam Merkez Bankasının kararı sonrası nasıl değişecek? Ayrıntıları SGK Uzmanı Özgür Kaya CNN TÜRK canlı ya

Merkez Bankasının 500 puan artışla faizi yüzde 40'a çıkarması memur maaşlarını nasıl etkiledi? SGK Uzmanı Özgür Kaya CNN TÜRK canlı yayında memur zam oranını değerlendirdi...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, memur zamlarını canlı yayınında tek tek şu ifadelerle anlattı:

“Merkez Bankası faiz kararını yüzde 40’a getirdi. 2023 yılının ikinci altı aylık döneminin 4 aylık enflasyonu şu anda belirlenmiş durumda. Kasım ayındakini 3 Aralık tarihinde öğreneceğiz. Şu ana kadar enflasyon rakamı yüzde 29.41’e geldi.

Kasım ve aralık ayında Merkez Bankası’nın yapmış olduğu açıklamalara bakıldığında faiz oranı ile enflasyon hedefinin paralel gittiğini görüyoruz. Kasım ayında 4.45, aralık ayında 4.25’lik rakam tahmini var. Yüzde 8.7’ye gelmiş olacak. Bunun toplamı da yüzde 38.11’e gelecek.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI KAÇ OLACAK?

En düşük memur maaşımıza yüzde 38’lik enflasyon farkı artı yüzde 15’lik toplu sözleşme zammı gelecek. Alacakları zam oranı yüzde 43 seviyelerinde olacak. 22 bin 17 TL olan en düşük memur maaşımız toplu sözleşme olmasaydı 30 bin TL alacaktı. Toplu sözleşmeden de yüzde 15 alacağı için şu anda en düşük 31 bin 484 TL’ye yükselmiş olacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük işçi ve Bağkur emeklimizin durumu farklı. İşçi, Bağkur emeklilerimizde taban aylığı uygulaması olduğu için şu anda taban aylığı 7500 TL. Bu rakam 9295 TL’ye gelmiş olacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum