Siyaseten atanan il müdürleri ve yöneticiler işleyişi bozmaktadır!

Siyaseten atanan il müdürleri ve yöneticiler işleyişi bozmaktadır!
Bakanlıklarda yönetici atama da yaşanan sorunlar nelerdir? Siyaseten ve politik yollarla atanan yöneticilerin işlerin ilerleyişine etkisi nasıl?

Memurlar.net'te yer alan haberde yöneticilerin siyaseten atanması, kamu personel yönetiminin genel sorunlarından biri olduğu ifade edildi.

Yönetici atamalarında uygulamada çarpıklıklar yaşanmakta ve taşrada il müdürleri ve diğer yöneticiler siyaseten atanarak işleyişi bozmaktadırlar!

-Üst düzey kamu yöneticiliklerine atanmada her ne kadar kıdem ve tecrübe önemli hususlar olsa da bazı yöneticilerin vizyon sahibi olamaması ve yıllarca rutin işlerden başka herhangi bir iş ve işlem yapmaması sebebiyle atamalarda bu hususlara da dikkat edilmesi,

-Bakanlık taşra teşkilatlarında etkin ve verimli yönetim anlayışının hayata geçirilmesi adına il parti yönetimleri ve milletvekillerinin bu atamalarda söz sahibi olmasının tamamıyla engellenmesi ve Bakanlıkların nitelikli kadrolarını taşraya da yaygınlaştırması,

-Kamu personel yönetimiyle ilgili mevzuatların dağınıklığı sebebiyle iş ve işlemlerin karışmasının önüne geçilmesi amacıyla daha yalın ve az sayıda mevzuatın yürürlüğe konulması.

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum