Vali, Güngör Azim Tuna kolları sıvadı! Belediye Başkanlığına aday oldu

Vali, Güngör Azim Tuna kolları sıvadı! Belediye Başkanlığına aday oldu
Merkez Valisi Güngör Azim Tuna, 2024 yerel seçimlerinde hangi belediyeden ve hangi partiden aday olacak?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, aday adaylığı açıklamaları gelmeye başladı. Eskişehir, Çanakkale ve Şanlıurfa valiliği de yapan Merkez Valisi Güngör Azim Tuna, basın açıklaması ile adaylığını açıkladı. Sinop Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan eski vali, AK Parti'den aday olacak.

Sinop Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Tuna, Sinop Belediye Başkanlığına AK Parti'den aday olmak istediğini şu şekilde ifade etti:

"Ülkeye topluma hizmet etmenin farklı yolları vardır, ama en başta geleni ve en önemlisi siyasettir. Medeniyet düşünürümüz Farabi, erdemli şehirlerin ancak erdemli siyasetçiler eliyle inşa edilebileceğini söyler. Günümüz Türkiyesinde belediye başkanlığı valilik kadar kıymetlidir ve erdemli siyasetçilerin elinde bir beldenin maddi ve manevi kalkınmasının garantisidir" dedi.

"AK Parti, liderinin yerel yönetimlerde sağladığı başarı ile doğmuştur. Yerel yönetimlerde AK Parti müktesebatı ve uygulamalarının bir yaklaşımı ve bir çerçevesi vardır. Katılımcılık, şeffaflık ve şehrin belediye kurumunun müktesebatına saygı duymak, şehrin kaynaklarını zenginliğe dönüştürmek ve zenginliği tabana yaymak."

urfafanatik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.