2024 engelli öğretmen ataması ne zaman?

2024 engelli öğretmen ataması ne zaman?
Türkiye'de bir süredir beklenen engelli atamalarıyla ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor. Peki 2024 engelli öğretmen ataması ne zaman?

Türkiye'de bir süredir beklenen engelli atamalarıyla ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor. Peki 2024 engelli öğretmen ataması ne zaman? Engelli öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı araştırılırken 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında da adayları neler bekliyor?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katıldığı canlı yayın esnasında sözlü sınav süreci devam eden 20 bin sözleşmeli öğretmen atama takvimiyle ilgili de bazı açıklamalar geldi. 1 Temmuz'dan itibaren de başlayan sözlü sınav süreçleri sonrası yeni dönem de başlayacak. 657 sayılı kanun kapsamında önce güvenlik soruşturması ardından arşiv araştırması yapılacak.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Bakan Yusuf Tekin “Bu sürecin hızlandırılması için teklifte bulunacağız” diyerek süreç biter bitmez atamaların yapılacağı ve gerçekleştirileceğini açıkladı.

Engelli öğretmen atama takvimiyle ilgili belirsizlik sürerken bu sürecin de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü yeniden söyleyerek “Bize bu anlamda bir rakam verilecek. Süreç tamamlandığında engelli arkadaşlarımızla ilgili atama sürecini duyuracağız. Şu anda oradan sayı beklemek zorundayız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.