Bakan Yusuf Tekin, ne yapmaya çalışıyor? Milli Eğitim Bakanı Tekin'den skandal üstüne skandal! Babanızın parasını dağıtmıyorsun

Bakan Yusuf Tekin, ne yapmaya çalışıyor?  Milli Eğitim Bakanı Tekin'den skandal üstüne skandal! Babanızın parasını dağıtmıyorsun
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ne yapmaya çalışıyor? Peşpeşe yaptığı açıklamalarla kamuoyundan tepki topluyor. Son açıklamaları öğretmenleri irite edici nitelikte oldu ..

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e kim yanlış yaptırıyor, kim yanlış bilgi veriyor? Zaten karma eğitim, mülakatlar, müfredat değişikliği ve yapılan protokeller konusunda bu kadar tepki toplamışken, Kocaeli'de lise mezuniyet töreninde okul müdürünü savunması, Öğretmenlik Meslek Kanununda tüm sendikaları töhmet altında bırakan konuşması ve en son öğretmenlerin kamu tarafından fonlandığına dair ifadeleri acaba çevresindeki kişilerce yeterince bilgilendirilmiyor olabilir mi sorusunu akıllara getiriyor.

Bu anlamda Kamubiz.com olarak, Bakan Tekin'e çevresindeki bürokratlar tarafından doğru bilgi aktarıp aktarmadığının irdelenmesi ve kendisini özellikle kamuoyu karşısında zor durumda bırakan, yanlış yönlendiren kişilerin bir an evvel görevden alınması gerektiğini değerlendiriyoruz...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e "Fonlanma" tepkisi

Gazete Bilim Genel Yayın Yönetmeni Emrah Maraşo, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in sözlerine tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Sokakta gördüğünüz 80 kişiden 1 tanesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından maaşı ödenen öğretmen statüsünde. Dünyanın hiç bir tarafında bu kadar büyük bir öğretmen kitlesi, kamu tarafından fonlandırılmıyor" açıklamasında bulundu. Tekin'in bu sözlerine Gazete Bilim Genel Yayın Yönetmeni Emrah Maraşo tepki gösterdi.

Maraş sosyal medyadan yaptığı paylaşımında Yusuf Tekin'in sözlerini eleştirerek, "Siz kimseyi fonlamıyorsunuz, kamu kaynaklarını kamusal bir iş yaparken emek gücünü satan emekçilere vermekle görevlendiriliyorsunuz. Özel bir kuruluş, bağışçı, destekçi değilsiniz. Babanızın parasını da dağıtmıyorsunuz. Rezil ettiğiniz eğitim sisteminin sonuçlarını hep birlikte yaşıyoruz. Eğitimi dincilik ile sermaye arasında sıkıştırdınız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum