Bakan Yusuf Tekin'e sert tepki: 2014'te binlerce idareciyi görevden alıp biçmiştiniz...

Bakan Yusuf Tekin'e sert tepki: 2014'te binlerce idareciyi görevden alıp biçmiştiniz...
Hür-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Levent Kuruoğlu: Adı YUSUF ama TEKİN değil. Sayın Bakan Yusuf Tekin...

2014 binlerce idareciyi görevden alıp mülakat denilen orta oyununda biçmiştiniz. Daha sonra vicdanının sesini dinleyen bir EBS yöneticisi şöyle anlatmıştı… Sendika da sevinçten bir birimize sarılarak, gülerek, naralar atarak artık MEB bizim, her yerde biz olacağız diyerek çılgınca kutlamış halay çekmiştik demişti.

Düzen hiç değişmedi. Görevden alınanlardan kanser olup ölenler oldu. Mahkemeleri kazandık mahkeme kararlarını istisna yerler dışında uygulanmadı. Uygulayanlarda Devlet terbiyesini makamlarının önünde tutan valilerdi. Ömrümüz sizin uygulamalarınız ve sonuçları ile yıllardır mücadele etmekle geçti. Her geçen gün eğitim sistemimiz daha kötüye gitti.

Aslına sizin yaşam tarzınız bu… Rektörlük için 'en az üç yıl profesörlük yapma' şartı vardı. 13 Eylül 2018'de, cumhurbaşkanı kararnamesiyle bu şart kaldırıldı. 15 Eylül 2018'de yani iki gün sonra henüz bir ay önce profesör olmuştunuz, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörü olarak atandınız. Rektör olmanızın ardından size bir koltuk daha verildi.

Benden önce vefat ederseniz cenazenize geleceğim. Musalla taşında imam merhumu nasıl bilirdiniz dediğimde kötü bilirdik diye haykıracağım. Hakkınızı helal edermisiniz dediğinde haram olsun diye bağıracağım. Şayet ben sizden önce ölürsem çocuklarıma vasiyetim olsun. Biliyorum siz ve zihniyetiniz bunları umurmazsınız. Siz dünyada yaşarken cennetle müjdelenmiş gibisiniz. Zaten sizin için değil. Kendi vicdanım için.

Levent Kuruoğlu
Hür-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
11 Yorum