CHP'den Yusuf Tekin'e Yakın Takip: Her İle Gölge Milli Eğitim Müdürü Atandı!

CHP'den Yusuf Tekin'e Yakın Takip: Her İle Gölge Milli Eğitim Müdürü Atandı!
Sitemize ulaşan bilgilere göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, her ilde "Gölge İl Milli Eğitim Müdürlüğü" olarak da bilinen "CHP İl Eğitim Sekreterliği" görevine atamalar gerçekleştirdi.

CHP kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre, Genel Merkez tarafından tüm örgütlere bir genelge gönderildi ve her il ve ilçede eğitim sekreterlikleri oluşturuldu. Bu sekreterlikler, "Gölge Bakanlık" çatısı altında faaliyet gösterecek. CHP'nin "Gölge Milli Eğitim Bakanı" olarak ise Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş atandı.

Her il ve ilçede kurulan eğitim komisyonları, yerel eğitim sorunlarını incelemeye başladı. Bu komisyonlar, tespit ettikleri sorunları gölge bakanlığa raporlayacaklar. Türkiye çapında katkı yapabilecek akademisyenler, genel merkezdeki akademisyen gruplarına dahil edilecek. İl başkanları, milletvekilleri ve gerekirse Gölge Bakan Suat Özçağdaş da yerel sorunların çözümüne dahil olacak.

CHP'nin il eğitim sekreterlikleri tarafından yapılan bu çalışmalar, Gölge Bakan Suat Özçağdaş önderliğinde Ankara’da veya farklı bölgelerde düzenli olarak değerlendirilecek. Ayrıca CHP Genel Merkezinde, 120 akademisyen ve sendikacının görev aldığı 20 çalışma grubu kuruldu. Bu gruplar, sonbahardan itibaren sahada ve parlamentoda kapsamlı çalışmalar yürütecekler. Bu gelişmelerle birlikte, CHP içinde eğitim alanında yeni ve kurumsal yapılar oluşturulmuş oldu.