CHP'li Belediye Başkanı, İl Milli Eğitim Müdürünü hedef aldı

CHP'li Belediye Başkanı, İl Milli Eğitim Müdürünü hedef aldı
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu'daki eğitim durumunu eleştirerek İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı'yı hedef aldı. Özcan, Bolu’nun eğitimde geriye gitmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, sosyal medya platformu X üzerinden sert açıklamala

Başkan Özcan, Bolu'nun eğitim performansının diğer şehirlerin gerisinde kaldığını vurgulayarak, "ÖSYM'nin verilerine baktım ve Bolu adına utanç duydum. Türkiye genelinde birçok şehir, her puan türünde Bolu'yu geçmiş durumda. Bolu, okul sorunu olmayan, merhum İzzet Baysal'ın kazandırdığı birçok eğitim kurumuna sahip bir şehir. Çocuklarımız da çok zeki," ifadelerini kullandı.

Özcan, Bolu'nun bu duruma gelmesinden hükümet tarafından atanan Milli Eğitim Müdürlerini sorumlu tutarak, "Hükümete sesleniyorum; Bolu'da eksik olan şey, eğitimi bilen, liyakat sahibi bir Milli Eğitim Müdürü. Bize imam kılıklı Milli Eğitim Müdürleri yerine, eğitimi bilen bir müdür gönderin," diyerek İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı'yı eleştirdi.

Bu açıklamalar, Bolu'da eğitim politikaları ve yönetimindeki memnuniyetsizliği gözler önüne sererken, Başkan Özcan'ın sert eleştirileri kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.