Hakkında suç duyursunda bulunulan ilçe milli eğitim müdüründen açıklama!

Hakkında suç duyursunda bulunulan ilçe milli eğitim müdüründen açıklama!
"MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDA SON DAKİKA: Şube müdüründen, ilçemilli eğitim müdürü hakkında suç duyurusu" başlıklı haber için cevap ve tekzip metni...

TEKZİP VE CEVAP METNİ

https://www.kamubiz.com İnternet Sitesi'nde 25/07/2024 tarih, saat 11:30, Perşembe günlü "Milli Eğitim Bakanlığı’nda Son Dakika: Şube müdüründen, ilçe milli eğitim müdürü hakkında suç duyurusu” başlıklı haberde yayınlanan müvekkilim Ersoy GÜNDOĞDU hakkında kişilik haklarını zedeleyen, lekelenmeme hakkını ihlal eden asılsız iddiaları tekzip ediyor ve cevabımızı tüm kamuoyuna vekaleten ve saygıyla sunuyoruz.

Müvekkilim başarılı bir akademik geçmişe ve mesleki kariyere sahip olup, kariyeri boyunca üstlendiği her görevi layığıyla yerine getirmiştir. Hali hazırda müvekkilim Gümüşova İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmaktadır. Kamubiz.com isimli internet sitesinde yayınlanan haberde; müvekkilimin hakkındaki iddialar nedeniyle uyarma, kınama, kusurlu davranma cezası aldığı yazılmıştır. Oysa ki Gümüşova Kaymakamlığı tarafından yapılan kapsamlı disiplin soruşturması neticesinde; müvekkilimin almış olduğu ödül ve başarı belgeleri ile meslek hayatı boyunca ceza almaması, yapılan mesnetsiz iddiaların gerçeğe aykırı olduğunu delilleriyle birlikte ispatlamış olduğu savunması da göz önüne alınarak müvekkilim hakkında ceza verilmemiştir. Müvekkilim hakkında ceza verilmediğine dair karar verilmiş olmasına karşın, Kamubiz.com isimli internet sitesinde yayınlanan haksız, mesnetsiz ve kamuoyu nezdinde itibarını zedeleyen haberlerle müvekkil karşı karşıya kalmıştır.

Müvekkilim, Düzce depreminden sonra okulların Eğitim ve Öğretime hazırlanması noktasında Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Düzce Valiliği'nin, Gümüşova Kaymakamlığı'nın ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talimatları doğrultusunda, Gümüşova Kaymakamlığı'nın ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde hareket etmiştir. Yapılan tüm iş ve işlemler belgeleriyle resmi kayıt altına alınmış ve ilgili mercilere sunulmuştur. Anılan haberde müvekkilim ile birlikte çalışmış eski şube müdürünün son derece ilkel, dayanaksız ve asılsız iddialarıyla müvekkilimin kişilik haklarına ağır ihlal niteliği taşıyan beyanlarda bulunularak, müvekkilim kamuoyunda küçük düşürülmüş ve husumete maruz bırakılmıştır.

Gümüşova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık binasının içerisinde yer almakta olup, bina ile ilgili her türlü tadilat vs. işlemler İlçe Kaymakamlığı'nın talimatlarıyla bilgisi dahilindedir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kaymakamlık binasının ortak kullanım alanları hususu dahi sırf müvekkilimi karalamak amacıyla gerçeğe aykırı iddialar ortaya atılarak haber yapılmıştır. Müvekkilimin çocuklarının haksız şekilde haberlere konu olması toplumun temeli olan aile kavramına zarar vermektedir. Müvekkilimin çocukları eğitim - öğretimlerini başarıyla tamamlayarak, meslek hayatlarına atılmışlardır. Çocuklarının eğitim öğretim hayatları, girmiş oldukları sınavlar ve sonuçları ÖSYM bünyesinde, görev aldıkları okullar da resmi kayıt altındadır. Öğretmen görevlendirmeleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın emirleri doğrultusunda yapılmış olup, tüm görevlendirmeler resmiyette kayıt altındadır.

Adalet ve tarafsızlığa saygılı olma, kişi ya da kuruluşları aşağılayıcı yalan haber yapma veya iftira niteliği taşıyan yayın yapma, basın meslek ve ilkelerine aykırıdır. Müvekkilimi zor durumda bırakma amacına matuf, hiçbir dayanağı olmayan tamamen gerçek dışı bu yayını tümüyle tekzip ediyor ve yasal yollara başvurma hakkımızı saklı tutuyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ersoy GÜNDOĞDU Vekili
Av. Esra Özlem KANDEMİR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.