İlahiyatçı Mustafa Öztürk: Yusuf Tekin tek başına incelenmesi gereken bir vakadır

İlahiyatçı Mustafa Öztürk: Yusuf Tekin tek başına incelenmesi gereken bir vakadır
2018 yılında rektör olma süreci, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in peşini bırakmıyor. Tefsir ve Kur'an araştırmaları alanında çalışmalar yapmış Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Bakan Tekin'i rektörlük sürecine ağır bir eleştiri getirdi...

Türk ilahiyatçı ve akademisyen Prof. Dr. Mustafa Öztürk, sosyal medya hesabından Bakan Yusuf Tekin'i eleştiren bir paylaşım yaptı.

Mustafa Öztürk "2018 yılında Gazi Üniversitesinden bir kaç fakülte kopartıldı. Hacı Bayram Veli Üniversitesi adı altında bir üniversite kuruldu. Yusuf Tekin Doçent idi, üniversitenin kuruluşundan bir kaç ay sonra profesör oldu. Kanunda, rektörlüğe atanabilmek için "3 yıl profesör olarak görev yapmış olmak" şartı yer alıyordu. Bu şart Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle kaldırıldı. Yusuf Tekin rektör olarak atandı. Bir veya bir kaç gün sonra da rektör olma şartı yeniden eski hale getirildi. Bu arkadaş tek başına incelenmesi gereken bir vakadır" dedi.

gazetememur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum