MAKAMLARIN YAPTIĞI AYRIMCILIĞIN SOSYAL MEDYASI

MAKAMLARIN YAPTIĞI AYRIMCILIĞIN SOSYAL MEDYASI
Hep okullarda yapılan ayrımcılıktan bahsettik. Birkaç basamak yukarı çıkıp, benzer durumlar söz konusu mu diye baktığımızda üzüldük.

Devlet herkesin devleti değil mi? Milli Eğitim Müdürlükleri, bünyesindeki her öğretmenin Milli Eğitim Müdürü değil mi?

Üzülüyoruz açıkçası. Hatta bazen kırıcı da olabiliyor.

Kastettiğimiz makamların, geniş bir kitleye hitap ettiğini biliyoruz. Büyük-küçük farketmeksizin bir il-ilçenin müdürü, kaymakamı hatta valisi olmak yoğun bir mesai gerektirdiği kadar yapılan çalışmalarda dengeyi korumanın da güç olduğu bir durum, bunun farkındayız.

Sosyal medya da malumunuz günümüzde çok hatta fazla etkili bir konumdadır. Doğal olarak Devlet kurumlarımız da bu platformlarda yerini almıştır.

Makamlarımız, yaptığı çalışmaları, etkinlikleri, duyuruları sosyal medya hesaplarında paylaşıyorlar. Hatta kurumun hesaplarını yönetmek, takip etmek için de kurumdan bir kişi görevlendirilir. Hesaplar hayli sistemli bir şekilde aktif tutuluyor.

Makamların paylaşımlarındaki tutumlar, hatalar da takipçilerinin gözünden kaçmamaktadır. Tabi sosyal medyayı takip edenler, bizzat şahit olduklarımızı dayanak göstererek bazı rahatsızlık, kırgınlıklarımızı dile getirmek istiyoruz.

Bu durum aslında ortak bir sorundur. Çünkü Milli Eğitim Müdürlerimiz hepimizin amiridir. Tutumları da doğal olarak hepimizi etkiliyor.

Sosyal medya paylaşımlarına baktığımızda az çok camiayı da tanıyorsanız, böyle gönül bağı(?) olan kişilerin paylaşıldığını görürsünüz. Paylaşımı yerinde bir şekilde yorumlayabilirsiniz. Ama Devletin gönlü olmaz ki bağı olsun, değil mi?

Milli Eğitim Müdürlerimizi sayıp ziyaretine gidiyorsunuz, aynı kulvardaki bir STK’nın fotoğrafını kurumun sosyal medyasında görürken ötekini göremiyorsunuz. Tabi bunu da yorumlayabiliyorsunuz.

Okulların yapmış olduğu etkinliklerin paylaşımlarında eşitlikten uzaklaşılabiliyor. Malumunuzdur ki projelerin itibar gördüğü bir dönemdeyiz. Okullar da bu konuda aktifler. Ya hiç paylaşılmaması ya da eşit paylaşım olması önemlidir. Öğretmenlerimizin motivasyonlarının kırılmasına sebep olabilmektedir.

Yöneticilerimizin sahayı önemle ve hassasiyetle dikkate aldığını biliyoruz. Daha eşit günlerde buluşmak dileğiyle.

Gülay ÇETKİN
Denizli Eğitim Gücü Sen
Başkan Yardımcısı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.