Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den SON DAKİKA Öğretmenlik Meslek Kanunu açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den SON DAKİKA Öğretmenlik Meslek Kanunu açıklaması
Öğretmenlik Meslek Kanunu ve kariyer basamak sınavlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kanun metninin tamamlandığını ve Meclis komisyonlarına havale edileceğini açıkladı. Bakan Yusuf Tekin kariyer basamak sınavları...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı canlı yayında Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, canlı yayın konuşmasında kariyer basamak sınavları konusuna da açıklık getirdi.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNUNDA SON DURUM

Bakan Tekin, öğretmenlik meslek kanunu çalışmalarıyla ilgili ise "Bu kanun metninde şu an süreç tamamlandı. Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı konusunda düzenlemeler yapmak ve akademi camiasının beklediği meslek kanunu yapabilir miyiz uğraşısına girdik. Sendikalara teşekkür ediyorum. Bir kanun metni ortaya çıktı. Zannediyorum artık Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde komisyonlara havale edilecek diye bekliyoruz. Bir aksilik olmadan tamamlanır." diye konuştu.

Bu kanun metninde şu an süreç tamamlandı. Zannediyorum artık Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde komisyonlara havale edilecek diye bekliyoruz. Bir aksilik olmadan tamamlanır."

Öğretmenlere sosyal medya sınırlaması getirildiğine yönelik haberler de sorulan Bakan Tekin, "Öğretmen arkadaşlarımızı bilgilendiriyoruz şu tür yargı kararlarıyla karşı karşıya kalıyoruz diye. Disiplinle ilgili konularda mevcut düzenlemelerden çok farklı bir şey yok." yanıtını verdi.

KARİYER BASAMAK SINAVLARI

"Kariyer basamak sınavları devam edecek mi?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Öğretmen arkadaşlarımızın bir test sınavla kariyer ünvanı verilmesini içime sindiremiyorum bunu da doğru bulmadığımı söylemiştim. TBMM'den çıkan yasal düzenlemeye saygı duyacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum