Millî Eğitim Bakanlığından SON DAKİKA karar: Okullardaki mezuniyet törenleri hakkında genelge yayımlandı

Millî Eğitim Bakanlığından SON DAKİKA karar: Okullardaki mezuniyet törenleri hakkında genelge yayımlandı
Okullarda mezuniyet törenleri iptal edildi mi? Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların kapanma sürecinde sıklıkla karşılaşılan mezuniyet günü etkinlikleriyle ilgili yeni bir genelde yayımladı.

Milli Eğitim Bakanlığı okulların kapanmasına 2 hafta kala, mezuniyet törenleriyle ilgili yeni bir karar alarak genelge yayımladı. İşte MEB Mezuniyet Törenlerinde uyulması gereken esasların yer aldığı Resmi Genelge maddeleri...

1- Etkinlikler gönüllülük esasına göre, veli izni alınarak, öğrencilerin gelişim seviyelerine ve pedagojik esaslara uygun olarak gerçekleştirilecektir.

2- Özellikle okul öncesi ve ilköğretim kademelerinde, çocukların yaş ve gelişim seviyelerine uygun etkinlikler düzenlenmesine dikkat edilecektir.

3- Velileri ve okulları külfete sokacak etkinliklerden kaçınılacak, etkinlikler için okulların uygun mekân ve/veya alanları kullanılacak, okul/kurum dışındaki mekânlarda mezuniyet etkinlikleri gerçekleştirilmeyecektir.

4- Okul/kurumlar tarafından planlanan mezuniyet etkinlikleri, il/ilçe millî eğitim
müdürlüklerinden onay alınarak gerçekleştirilecektir.

5- Okul kültürünü geliştirici, öğrenci merkezli, okulu çevreyle kaynaştıran, okul çalışanları arasında birlik ve bütünleşmeyi sağlayan etkinlikler planlanacaktır.

6- Etkinlikler sırasında öğrencilerin her türlü zararlı alışkanlıklar, olumsuz davranışlar ve aşırılıklardan korunması, israftan kaçınılması için okul yönetimince öğretmenler ve velilerle iş birliği yapılarak gerekli tedbirler alınacaktır.

7- Okul aile birliklerince düzenlenecek benzer etkinlikler de ilgili mevzuatın ve bu Genelge’nin hükümlerine tabidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.