Öğrencilere Kırtasiye Yardımı Yapılacak

Öğrencilere Kırtasiye Yardımı Yapılacak
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Uşak ve Sultangazi Belediyeleri, 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesinde ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımı sağlayarak eğitim süreçlerine destek olacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Uşak ve Sultangazi Belediyeleri, 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesinde ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik kırtasiye yardımlarıyla dikkat çekiyor. İşte detaylar:

Uşak Belediyesi Kırtasiye Yardımı

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın talimatıyla Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen bu projede, ihtiyaç sahibi ilkokul ve ortaokul öğrencilerine kırtasiye malzemeleri desteği sağlanacak. Başvurular, 19 Ağustos 2024 tarihinde Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne yapılabilecek. Bu yardımlar, öğrencilere eğitim yılı öncesinde gerekli malzemeleri temin ederek eğitim süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Sultangazi Belediyesi Çanta ve Kırtasiye Seti Dağıtımı

Sultangazi Belediyesi, bu yıl da geleneksel olarak, ilçede birinci sınıfa başlayan öğrencilere çanta ve kırtasiye seti hediye edecek. Kayıt veya başvuru gerektirmeden, okulun ilk günü sınıflarına giden birinci sınıf öğrencileri, sıralarında okul çantaları ile karşılaşacaklar. Dağıtılacak çantaların içinde, beslenme çantasının yanı sıra abaküs, kalemtıraş, silgi, 12'li kuru boya kalemi, güzel yazı defteri, çizgili defter, kareli defter, resim defteri, kırmızı kalem, kurşun kalem ve kalemlik bulunacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Eğitim Desteği Başvuruları Başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı ve dar gelirli aileler için sağladığı ‘Eğitim Desteği’ programına başvuruları açtı. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde öğrenciye sahip veliler, 16-31 Ağustos tarihleri arasında kendi kimlik bilgileriyle başvurularını yapabilecek. Başvuruların, ihtiyaç sahibi aileler tarafından bizzat yapılması gerekiyor.