Öğretmenlere rotasyon yeniden hortladı: Öğretmenlere Rotasyon geliyor! Talat Yavuz bu habere ne diyecek?

Öğretmenlere rotasyon yeniden hortladı: Öğretmenlere Rotasyon geliyor! Talat Yavuz bu habere ne diyecek?
TBMM’ye sevk edilmesi beklenen Öğretmelik Mesleği ve Millî Eğitim Akademisi Kanunu Taslağında rotasyon hakkında yeni gelişme. Bazı haber sitelerine yansıyan Öğretmenlik Meslek Kanunu Taslağında öğretmenlere rotasyon maddesi tekrar yer aldı.

Geçtiğimiz günlerde Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, Öğretmenlik Meslek Kanununda rotasyon düzenlemesinin olmadığını açıklamıştı. Ancak dün açıklanan Öğretmenlik Meslek Kanunu Taslağında, 12 yıldan fazla aynı okulda görev yapan öğretmenlere rotasyon yapılacağı ifade edildi.

Konuya ilişkin kafa karıştırıcı gelişmeler yaşanıyor. Yetkili sendika öğretmenlere rotasyon yok diyor, fakat Öğretmenlik Meslek Kanunu Taslağında öğretmenlere rotasyon maddesi yer alıyor. Bu gelişme karşısında Eğitim Bir Sen'li Talat Yavuz'un nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu??

Taslakta Öğretmenlerin yer değişikliği ile ilgili 18. Maddenin 2.Fıkrasında (2) Öğretmenlerin; atandıkları eğitim kurumunda en az üç eğitim öğretim yılı, aynı eğitim kurumunda en fazla 12 eğitim öğretim yılı görev yapmaları esastır. ifadesi yer aldı.

İşte ÖMK taslağında yer alan rotasyon maddesi

Resim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum