Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ek ders ücretleri 304 TL olacak!

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ek ders ücretleri 304 TL olacak!
Öğretmenlik meslek kanununda ek ders ücretleri nasıl düzenleniyor? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağına göre bazı öğretmenlerin ek drs ücretleri 304 TL olacak...

Öğretmen camiasının uzun süredir beklediği ek ders ücretlerine zam haberi, öğretmenlik meslek kanunu ile yeniden düzenleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayat geçirilen milli eğitim akademisinde ders verecek akademisyenlere veya öğretmenlere ders saati ücreti 304 TL ödeme yapılacak.

ÖĞRETMENLERİN EK DERS ÜCRETLERİ ARASINDAKİ FARK UÇURUM OLACAK!

Düzenlemenin önümüzde ki süreçte yasalaşmasıyla birlikte, milli eğitim akademisinde ders veren öğretmenlerle, hali hazırda MEB'e bağlı okullarda ders veren öğretmenler arasında ek ders ücretinde uçurum oluşacak. Zira şu anda öğretmenlere bir ders saati için 89 TL civarında ödeme yapılmaktadır. Yani akademide görev alacak öğretmenlere, mevcut ders saati ücretinin yaklaşık 3 katı kadar ödeme yapılacak.

Bu gelişmelere bağlı olarak 89 TL olan ek ders ücretlerinin tartışılır hale gelmesi ile birlikte MEB'in bu kanuda adım atmak zorunda kalacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum