Sendika başkanından şube müdürlerine destek: Uzman öğretmenlik hakkı verilmelidir...

Sendika başkanından şube müdürlerine destek: Uzman öğretmenlik hakkı verilmelidir...
Hürriyetçi Eğitim-Sendikası Başkanı Levent Kuruoğlu, şube müdürlerinin uzman öğretmen ve başöğretmen tazminatlarında yaşadıkları mağduriyete değindi. Genel Başkan Kuruoğlu, şube müdürlerinin okul müdürü ve öğretmenlerden düşük ücret aldıklarını ifade ett

Şube müdürlerinin zorluk derecesi yüksek bir sınavla atandıklarını kaydeden Hürriyetçi Eğitim-Sendikası Başkanı Levent Kuruoğlu, mahrum bırakıldıkları uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik haklarının Öğretmenlik Meslek Kanunu ile kendilerine verilmesini istedi.. İşte Kuruoğlu'nun şube müdürlerine ilişkin ifadeleri...

Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapmakta olan şube müdürleri zorluk derecesi yüksek bir görevde yükselme sınavı neticesinde atanmışlardır.

ŞUBE MÜDÜRLERİ OKUL MÜDÜRÜ VE ÖĞRETMENLERDEN DÜŞÜK MAAŞ ALIYOR!

Şube Müdürleri, halihazırda yetiştirilmesinden, sevk ve idaresinden sorumlu olduğu; iş ve işlemlerini takip ettiği, denetlediği okul müdürü, okul müdür yardımcısı ve öğretmenden düşük ücret almaktadırlar. Bu durumun gerek devlet hiyerarşisi gerekse yapılan işin karşılığı olarak izahı mümkün değildir.

GÖREVDE YÜKSELMENİN KARŞILIĞI DÜŞÜK ÜCRET OLDU

Şube Müdürleri adına görevde yükselmenin karşılığı maaşta düşüş olmuştur. Her yıl zorunlu rotasyona tabi tutulan, Milli Eğitim Bakanlığının tüm iş yükünü sırtlanan ve ağır sorumluluklar verilen şube müdürleri en azından, mahrum bırakıldıkları uzman ve başöğretmenlik haklarının Öğretmenlik Meslek Kanunu ile kendilerine de verilmesini talep etmektedirler. Oluşan ücret adaletsizliği bir nebze olsun bu şekilde telafi edilebilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
15 Yorum