Son dakika! Okul müdürlerine kadro, şube müdürlerine uzman öğretmenlik için kritik açıklama

Son dakika! Okul müdürlerine kadro, şube müdürlerine uzman öğretmenlik için kritik açıklama
Milli Eğitim Bakanlığında okul müdürlerine kadro ve şube müdürlerine uzman öğretmenlik hakkı verilmesiyle ilgili kritik bir açıklama geldi.

Bilindiği üzere, yasa gereği okul müdürlüğü ikinci bir görev olarak yapılmakta ve şube müdürleri de Genel İdare Hizmetleri Sınıfında olması nedeniyle, uzman öğretmen tazminatlarından faydalanamamaktadırlar.

Konuya ilişkin açıklamalar TBMM'den geldi. İYİ Partili Hüsmen KIRKPINAR yaptığı açıklamada şu müdürü ve okul müdürlerinin mağduriyetleri şu şekilde ifade etti;

ŞUBE MÜDÜRLERİNE, UZMAN ÖĞRETMENLİK HAKKI

MEBBİS kayıtlarında atama alanı “öğretmen” yazan ve uzun yıllar öğretmenlik, okul müdür yardımcılığı, okul müdürlüğü yaptıktan sonra terfi ederek genel idare hizmetleri sınıfında görev alan yöneticilerin kıdemlerine bağlı olarak uzman ve başöğretmen tazminat tutarlarını aylık ücretlerine yansıtın. Hiyerarşide bu kişiler başöğretmenlerin amirleridir.

OKUL MÜDÜRLERİNE KADRO

..Liyakati esas alan, yazılı sınav esasına dayalı yönetici atama usullerine yer verilmelidir. Okul müdürlüğü ikincil görev olmamalı, asli görev hâline getirilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum