Şube müdürü ve müfettişler için heyecan verici gelişme: Uzman öğretmenlik verilmesi Meclis gündeminde

Şube müdürü ve müfettişler için heyecan verici gelişme: Uzman öğretmenlik verilmesi Meclis gündeminde
Milli eğitim şube müdürlerine, uzman öğretmenlik hakkı verilmesi TBMM'de. Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, TBMM Genel Kurulunda şube müdürleri ve müfettişlerin sorunlarını dile getirdi ve sorunların giderilmesi için uyarıda bulundu.

Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmelerinin yapıldığı TBMM 'de şube müdürleri ile ilgili çeşitli açıklamalar geldi. Bu açıklamalar şube müdürlerini sevindirirken, TBMM 'den yeni bir haber daha geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre Saadet Partisi Milletvekili Mehmet Karaman, şube müdürleri için harekete geçti.

Uzman öğretmenlik tazminatından faydalanamayan şube müdürü ve müfettişlerin sorunlarına değinen Karaman şu ifadeleri kullandı:

ŞUBE MÜDÜRLERİ VE MÜFETTİŞLER DÜŞÜK MAAŞ ALIYOR

Millî eğitimdeki idarecilerimiz, il, ilçe ve şube müdürleri ile eğitim uzmanı, müfettişler gibi yönetici ve teftiş mercilerinde görevli olanların yüklendikleri sorumluluklara nispetle oldukça düşük maaş alıyorlar.

UZMAN ÖĞRETMENLİK TAZMİNATINDAN YARARLANAMIYORLAR

Bu durum yetmezmiş gibi, uzman öğretmen ve başöğretmenlik kariyer basamaklarından da yararlanamıyorlar, bir de üstüne üstlük bu görevlerine kazanılmış bir hak değil “Görevlendirme” deniliyor.

ŞUBE MÜDÜRLERİNE BU REVA MI?

Soruyorum size: İdarecilerimize bu reva mı? Bakınız, bu tutumla yarın yönetici bulunamaz ve eğitimde idarecilik üzerine bir teamül oluşmaz ve kurumlaşamazsınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
16 Yorum