Türkiye'de Bir İlk: Milli Eğitim Müdürü Sivas'ı Yıldız Yapacak

Türkiye'de Bir İlk: Milli Eğitim Müdürü Sivas'ı Yıldız Yapacak
Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’nin ilk meslek ortaokulunu Sivas’ta açıyor. Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulacak olan bu yenilikçi ortaokul, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul edecek.

Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, bu okulun Türkiye'de bir ilk olacağını vurgulayarak, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde meslek liseleri bünyesinde ortaokulların yer alması büyük önem taşıyor. Hedefimiz, çocuklarımızın yetenekleri doğrultusunda meslek liselerine yönlendirilmesidir” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda mesleki eğitimde yeni bir dönemi başlatıyor. Daha önce yalnızca liselerde sunulan mesleki eğitim, artık ortaokul seviyesinde de başlayacak. Bu proje, öğrencilerin küçük yaşta mesleki becerilerini keşfetmelerini ve mesleki başarılarını artırmalarını amaçlıyor. Sivas'ta uygulanacak olan bu proje, kent merkezindeki Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulacak meslek ortaokulu ile başlayacak.

“Türkiye’de Bir İlk Olacak”

Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, meslek ortaokulunun açılış sürecinin birçok aşamasının tamamlandığını belirterek, “Bu okul Türkiye’de bir ilk olacak. Sivas’taki tüm ortaokul öğrencilerinin, bu okulu büyük bir heyecanla beklediklerini görmekteyiz. Meslek liseleri, yıllarca verilen emek ve teşviklerin sonucu olarak çok iyi bir noktaya geldi. Teknofest’in bu noktada büyük bir katkısı oldu. Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Teknofest’te insansız hava aracı yarışmasında Türkiye birincisi olmuştur. Teknofest felsefesini Türkiye’ye kazandıranlara teşekkür ederiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.