Yeni ehliyet alacaklar dikkat! Ehliyet sınav yönetmeliği değişti

Yeni ehliyet alacaklar dikkat! Ehliyet sınav yönetmeliği değişti
Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde yapılan değişiklik, 9 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

Sürücü kursları yönetmeliğinde yapılan değişiklik 9 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı. Resmi Gazete'de yer alan kararlara göre sürücü kurslarında yapılan değişiklikler neler? Resmi Gazete kararlarına göre direksiyon eğitim saaatlerinde, kursiyerlerin kursa devam sürelerinde yeni düzenlemelere gidildi. İşte yeni ehliyet almak isteyenleri etkileyecek ayrıntılar ...

DİREKSİYON EĞİTİM SAATLERİ DEĞİŞTİ

Sertifika sınıflarına göre kursiyerlere akan trafikte eğitim alacak düzeye ulaşana kadar direksiyon eğitim alanında veya simülatör üzerinde eğitim verilecek. Akan trafikte eğitim alacak düzeye gelen kursiyerlerin direksiyon eğitimi ders süreleri A1 ve A2 sınıfı sertifikalar için 10 saat, B sınıfı sertifikalar için 12 saat, C ve E sınıfı sertifikalar için 25 saat, D sınıfı sertifikalar için 30 saat, F sınıfı sertifikalar için 10 saat, H (motosiklet) sınıfı sertifikalar için 10 saat ve H (otomobil) sınıfı sertifikalar için 12 saat olacak.

KAYITLARI SİLİNECEK

Kursa kayıt olan kursiyerlerin kursa devam etmeleri esas olacak. Her teorik ders için ayrı ayrı olmak üzere ders saati sayısının 5’te 1’inden fazla derse devam etmeyenlerin kurstan kayıtları silinecek. Direksiyon eğitimi ders saati sayısının 5’de 1’i veya daha az devam etmeyenler için bir defaya mahsus olmak üzere kursiyerin durumu da dikkate alınarak, o dönemde kurs müdürünün uygun göreceği bir zamanda telafi programı uygulanacak. Direksiyon eğitimi dersi telafi programları için kursiyerlerden devam ettikleri derslerin ücreti alınacak. Direksiyon eğitimi dersinin telafi programına da devam etmeyenlerin kurstan kayıtları silinecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik için TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.