Memurlara Ek Zam Talebi: Kamu-Sen Başkanı'ndan Açıklama

Memurlara Ek Zam Talebi: Kamu-Sen Başkanı'ndan Açıklama
Türk Sağlık-Sen Ordu İl Başkanı Fatih Galender Zengin, memur maaşlarının yoksulluk sınırının altında kaldığını belirterek, memurlara ek zam yapılması gerektiğini vurguladı.

Zengin, yaptığı açıklamada, özellikle gıda fiyatlarındaki artışın memurların alım gücünü ciddi şekilde etkilediğini ifade etti.

Açlık ve Yoksulluk Sınırındaki Artışlar

Zengin, Temmuz ayında dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve yeterli beslenmesi için gerekli olan aylık gıda harcaması tutarının (açlık sınırı) 19 bin 234,43 TL’ye, diğer zorunlu ihtiyaçlarla birlikte yoksulluk sınırının ise 62 bin 652,87 TL’ye yükseldiğini belirtti. Memurların yaşama hakkı için ek zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Gıda Fiyatlarındaki Artış ve Maaşların Eriyen Değeri

Türk Sağlık-Sen Ar-Ge Merkezinin yaptığı asgari geçim endeksi çalışmasına atıfta bulunan Zengin, enflasyonun yükselmesiyle maaşların eridiğini ve özellikle gıda fiyatlarının fahiş derecede arttığını vurguladı. Zengin, "Bir memurun ailesi için yaptığı gıda harcaması, maaşının neredeyse yarısını oluşturuyor. Gelirinin üçte ikisini sadece gıda ve barınma giderlerine harcayan memurlar, diğer harcamalarını nasıl karşılayacak? Bu nedenle seyyanen zam ve refah payı konusunda ısrarcı olmamızın en önemli nedeni bu kayıplardı" dedi.

Ek Zam Beklentisi

Zengin, kamu çalışanlarının yaşadığı sıkıntıların hafifletilmesi için ek zam talebinin artık kaçınılmaz hale geldiğini ifade etti. "Ekonomik gerçekler ışığında memurlarımızın bu dar boğazdan çıkarılması gerekiyor. Piyasalara güven aşılamanın en kolay yolu, tüketicilerin harcama yapabilir hale getirilmesidir. Kamu çalışanlarına verilecek bir ek zam, piyasalara da can verecek ve hareketlilik sağlayacaktır" diye ekledi.