TÜRK-İŞ'ten Tüm Memurlara Yüzde 24,73 Zam Talebi!

TÜRK-İŞ'ten Tüm Memurlara Yüzde 24,73 Zam Talebi!
TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, Kamu Çerçeve Protokolü kapsamında memurlara uygulanan toplu iş sözleşmelerindeki yüzde 24,73'lük zammın, sadece ocak ayında başlayan sözleşmelere değil, diğer aylarda başlayan sözleşmelere de yansıtılmasını talep etti.

Enflasyon farkıyla ortaya çıkan ve maaşlara yansıtılan yüzde 24,73'lük zam, toplu iş sözleşmelerinin yürürlük sürelerinin farklı aylarda başlaması nedeniyle farklılıklar yarattı. Türkiye İşçi Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), bu sorunun çözülmesi için zammın tüm sözleşmelere uygulanmasını istedi.

Zam Farkı Ortaya Çıktı

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay başkanlığında toplanarak çalışma hayatındaki güncel sorunları görüştü. Toplantının ardından yayınlanan bildiride, kurul tarafından alınan kararlara yer verildi.

Toplantıda, 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü kapsamında imzalanan toplu iş sözleşmelerinde, yürürlük sürelerinin farklı aylarda başlamasından ve enflasyondan kaynaklı 6 aylık ücret zamlarında farklılıkların ortaya çıktığı belirtildi.

Tüm Toplu İş Sözleşmelerine Uygulansın

TÜRK-İŞ, iş barışının sağlanması ve ücretlerdeki dengenin bozulmaması için ocak ayı başlangıçlı toplu iş sözleşmelerine uygulanan yüzde 24,73 oranındaki zammın, diğer aylarda başlayan sözleşmelere de uygulanmasını talep etti.