İl müdürlüğünde neler oluyor? 3 yılda 5 müdür değişti

İl müdürlüğünde neler oluyor? 3 yılda 5 müdür değişti
Antalya İl Sağlık Müdürlüğüne son 3 yılda 5 atama yapıldı. İl Müdürlüğü koltuğu 2021 yılından bu yana beş müdür gördü.

Antalya Sağlık İl Müdürlüğüne müdür dayanmıyor. 2021 yılından bu yana 5 il müdürü ataması yapıldı. Son olarak Mayıs 2023’te il müdürü olarak atanan ve 8 ay sonra görevden alınan Prof. Dr. Oğuz Karahan, mahkeme kararıyla geri görevine döndü. Ancak Karahan, döndüğü görevde iki gün kalabildi. Prof. Dr. Oğuz Karahan'ın, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in talimatı üzerine istifa ettiği bildiriliyor....

Son yıllarda Antalya İl Sağlık Müdürlüğüne atanan, isimlerini sürekli değişmesi dikkat çekti. En son 2021 yılında yaklaşık 7 yıl il müdürü olarak görev yapan Dr. Ünal Hülür’ün yerine Şırnak İl Müdürü Uz. Dr. İsmail Başıbüyük getirilmişti. Ardından, 1 yıl 7 ay sonra 2023’ün mayıs ayında İsmail Başıbüyük görevden alınmış, yerine ise Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) öğretim üyesi de olan Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Oğuz Karahan atanmıştı.

Doç. Dr. Karahan, bir milletvekiliyle anlaşmazlık yaşadığı gerekçesiyle yaklaşık 8 ay sonra 16 Ocak 2024 tarihinde il müdürlüğü görevinden alınarak yerine Ankara Mamak Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Evren Ekingen, Antalya İl Sağlık Müdürü olarak getirildi.

Oğuz Karahan, bu süreçte doçentlikten profesörlüğe yükselerek Antalya Bölge İdare Mahkemesi’nde açtığı göreve iade davasını kazandı ve 4 Haziran 2024 günü Antalya İl Sağlık Müdürlüğü görevine yeniden döndü. 3 Haziran Pazartesi günü mahkemeden göreve iade kararı verilen ve 4 Haziran Salı günü görevine geri dönen Prof. Dr. Oğuz Karahan, 5 Haziran Çarşamba günü Antalya Valiliği’ne çağrıldı. Vali Hulusi Şahin, Prof. Dr. Karahan’la çalışmak istemediği gerekçesiyle bizzat istifasını talep etti. Prof. Dr. Karahan yaklaşık 2 gün görev yaptığı sağlık il müdürlüğü görevinden Vali Şahin’in talebi üzerine istifa etti. Karahan’ın yerine yeniden Uz. Dr. Evren Ekingen atandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.