Konya'da skandal! İl müdürü hakkında korkunç iddia!

Konya'da skandal! İl müdürü hakkında korkunç iddia!
İl sağlık müdürlerinden Dr. Mustafa Ö. hakkında dikkat çeken iddialar üzerine adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Bir dönem Karaman İl Sağlık Müdürlüğü ve Karatay İlçe Sağlık Müdürlüğü görevini de yürüten aile hekimi Dr. Mustafa Ö. hakkında akıllara durgunluk veren iddialar gündeme geldi...

Karatay İlçe Sağlık Müdürlüğü, İsmil Aile Sağlığı Merkezi’nde aile hekimi olarak görev yapan Dr. Mustafa Ö. ile hemşire Süreyya P.’nin bulunduğu poliklinikte 2023’ün mayıs, haziran ve eylül aylarındaki kayıtlarında kısa zaman aralığında çok hasta kaydı olduğu ve aynı soy isimli kişilerin fazlaca kaydedildiği iddiasıyla soruşturma başlattı.

Soruşturma sırasında ‘Obezite izlem listesi'nde bulunan ve Mayıs 2023’te ölen Emine Dudu Samancı’ya ölümünden sonra 15 kez, Haziran 2023’te ölen Ismihan Serttaş’a ise 9 kez muayene işlemi yapıldığı ortaya çıktı.

Samancı’ya yapılan 15 işlemden 14’ünde tanı ve reçete olmadığı, 1 kaydında da tanısı olup reçetesi olmadığı belirlendi. Serttaş’ın ise 9 işlemden 8’inde tanı ve reçete olmadığı, 1 işlemde ise tanısı olup reçetesi olmayan işlem olduğu tespit edildi.

Öte yandan hemşire Süreyya P.’nin göreve gelmeden önce de İsmil Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli hemşireler Tuğba C., ebe Özgül Ö., ebe Sümeyra O.’nun ölen kişilere muayene işlemi yapıldığında görevde oldukları belirlendi.

Soruşturma aşamasında hasta izlem bilgilerinin İsmil Aile Sağlığı Merkezi bilgisayarlarından silindiği tespit edildi.

sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum