Tasarruf tedbirlerinde işçi ve memur arasında dikkat çeken ayrım!

Tasarruf tedbirlerinde işçi ve memur arasında dikkat çeken ayrım!
Denizli’de kamu hastanelerinde ve sağlık kuruluşlarında tasarruf tedbirlerinin işçilere uygulandığı ancak devlet memurlarına uygulanmadı iddia edildi.

Tasarruf tedbirleri gerekçesiyle hastanede çalışan işçilerin fazla mesai ücretlerinin ödenmeyeceği, fazla mesai ücretlerinin izne dönüştürüleceği ve bu kesintilerin aynı kurumda çalışan memurlara uygulanmadığına hem dikkat çekti hem de tepki çekti.

Tasarruf tedbirleri gerekçesiyle hastanede çalışan işçilerin fazla mesai ücretlerinin verilmemesi sağlık camiasında şok etkisi yarattı. İddiaya göre Sağlık Müdürlüğü, kamuda tasarruf tedbirlerini gerekçe göstererek işçilerin fazla mesai ücretlerini alacaklı izne dönüştürerek bu ücrette kesintiye gidecek. Duruma tepki gösteren işçiler, bu kesintinin aynı kurumda çalışan memurlara uygulanmadığına dikkat çekti.

İŞÇİLER HAKEM HEYETİ TALEP ETTİ

Kamuda çalışan işçilerin, söz konusu iddiaların bir an önce araştırılması için sendikaya yoğun baskı uyguladığı öğrenildi. Birçok sağlık çalışanı, bu uygulamanın hastanede aynı ortamda çalışan sağlık personelinin iş barışını bozduğunu savundu. Kamudaki işçiler söz konusu iddialar için hakem heyet, talep etti. Gözler şimdi Sağlık Müdürü Berna Öztürk'ten gelecek açıklamaya çevrildi.

yuzhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum