Ak Partili Vekiller, Sağlık Personeli Maaşına Zammı TBMM Başkanına Götürdü

Ak Partili Vekiller, Sağlık Personeli Maaşına Zammı TBMM Başkanına Götürdü
Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta Ak Parti Bursa Milletvekili Op. Dr. Mustafa Esgin ile hekimlerin özlük haklarını içeren ve geri çekilen yasa tasarısının hangi aşamada olduğunu görüşmüştük.

Yazımızın başlığını da Esgin’in ağzından, “Bir hastane 3 yılda yapılıyor, bir hekim 15 yılda yetişiyor…” şeklinde paylaşmıştık.
Ak Partili Esgin, yeni düzenleme ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ve bakanlıklar düzeyinde sürecin illerlediğini söylemişti.
Evet, bu yazımızın ardından tabiri caizse yurdumun dört bir köşesinde hizmet veren hekimlerden mailler su gibi aktı.
Hekimler yeni düzenlemenin ne zaman tamamlanacağını ve yürürlüğe ne zaman gireceğini merak ettiklerini, ekonomik olarak yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler…
***
Hal böyle olunca iş başa düştü ve hekimlerin merak ettiklerinin yanıtını almak için Esgin’i tekrar telefonla aradım ve sürecin hangi aşamada olduğunu sordum.
“Mücadelemiz devam ediyor!” dedi Esgin.
Geçtiğimiz hafta farklı illerin milletvekillerinden oluşan 10 kişilik bir grupla TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u ziyaret ederek yeni düzenleme hakkında bilgi verdiklerini ifade eden Esgin, şu bilgileri verdi:
***
“Sağlığın merkezinde hekimlerimiz var. TBMM Başkanı Mstafa Şentop’la önemli bir görüşme yaptım. Hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın pandemi döneminde yaptıkları fedakarlıkları anlattım. Hekimlerimizin özlük hakları, maaş ve dönerlerle ilgili bilgi verdim. Hekimleri ve sağlık çalışanlarının tümünü kapsayacak şekilde düzenlemenin olması gerektiğini söyledim. Yani ne söylemem gerekiyorsa hepsini söyledim. Sözünü aldım. Cumhurbaşkanımıza da konu aktarıldı. İyi gelişme olacağını düşünüyorum. Bu konu ile ilgili tüm meslektaşlarımızdan olumlu veya olumsuz sürecin içine dahil olmalarını ve önerilerini bekliyorum. Ayrıca meslektaşlarımla ilgili bir düzenleme yapılırken farklı meslek gruplarından sesler yükselirken hekimlerimizi bu noktada bizim yanımızda görmek istiyorum. Süreç devam ediyor…”
***

Bu arada Ak Partili Esgin, TTB’nin (Türk Tabipleri Birliği) mecliste yaptığı açıklamayı gündeme getirerek, “Meslek örgütleri bir iki partinin arka bahçesi olmamalı… Meslek örgütü hekim odaklı olmalı. Onların özlük hakları için mücadele etmeli…”diyerek tepki gösterdi.
Ayrıca  Ankara’da bir eğitim ve araştırma hastanesinde görev yapan asistanın bana gönderdiği maili de sizinle paylaşmak istiyorum:
***
“Sayın Akasoy, 31 Ocak 2022 günü yayınlanan yazıda sayın vekil Mustafa Esgin’in sözünü ettiği hekim özlük hakları yasasının bir an önce gündeme gelip yasalaşması elzem hale gelmiştir. Ben bir doktor olarak cidden geçinemiyorum. Ankara'da asistan doktor olarak görev yapıyorum, kiram 3000 TL, küçük kızımın bakıcısına 4253 TL, asgari ücret ve 1626 TL sigorta parası ödüyorum. Hastaneye gidiş geliş yol masrafım 750 TL, elektrik faturam 350 TL, Doğalgaz 568 TL geldi. Hepsini toplayınca 10 bin 547 TL yapıyor ve benim performans+sabit+temel maaş aldığım ücret 12 bin 600 TL. Mutfak için harcayabileceğim para olarak sadece 2100 TL kalıyor ki günlük 70 TL ye ne et alabiliyorum, nede doğru düzgün meyve. Üstelik  ağustos ayında hekim dışına verilen %20 lik sabit ek ödeme zammının hekimlerin performans ödemesinde kesintiye neden olacağı ifade edildi başhekimliğimiz tarafından. Yani maaşım daha da düşecek.  Sizden istirham ediyorum bırakın eğitimim için doküman almayı karnımı dahi doyuramayacak kadar param yok bir doktor olarak. Lütfen sesimizi duyurun, sayın vekilimize durumun aciliyetini iletin, artık dayanacak gücüm kalmadı!”
Hekimlerden gelen maillerin çoğu bu şekilde…
Buyurun yorum sizin…
Lale Aksoy /Yeni Dönem

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum