MHP'den tüm sağlıkçılara seyyanen ek ödeme talebi

MHP'den tüm sağlıkçılara seyyanen ek ödeme talebi
Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, TBMM Genel Kurulunda yaptığı açıklamasında tüm sağlıkçılara seyyanen ek ödeme talebinde bulundu.

HAYATİ ARKAZ (İstanbul) –  Sayın milletvekilleri, aşı konusunda bahsetmek istiyorum. An itibarıyla büyük bir aşama kaydedildi aşıda. Coronavirüsün ilk başladığı dönemde Sayın Sağlık Bakanı bu süreyi “On iki ay minimal, maksimal on sekiz ay.” dedi. Şu anda on iki ay dolmak üzere. Hayvan deneyleri yapılmıştır, hayvanlar üzerinde aşı denemeler bitti, insanlar üzerinde denemeler başlandı. En kısa zamanda inşallah aşı konusunda ciddi ve önemli haberler vereceğiz. Sağlık camiamızın verdiği büyük bir mücadele var. Bu mücadelede 40 bine yakın sağlık çalışanının coronavirüs testi pozitif çıktı ve hastalandı. Ne yazık ki 119 personelimizi bu mücadelede kaybettik. Allah rahmet eylesin.

Ülkemiz son yıllarda sağlığa çok büyük yatırımlar yaptı. Sancaktepe’de Atatürk Havalimanında biz iki ayda, iki ay gibi kısa bir dönemde, iki tane büyük pandemi hastanesi yaptık. On beş günde solunum cihazını bulduk, yaptık. Yalnız solunum cihazını o dönemde, son bir yıl içinde ihtiyacı olan birçok ülkeye hibe şeklinde yardım ettik ve dünyanın her tarafına da ihraç ediyoruz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak sağlık çalışanlarının her zaman yanındayız, yanında olmaya da devam ediyoruz. Coronavirüsle mücadelede tüm sağlık personelinin aynı anda ve adil olarak ek ödenekten faydalanmasını istiyoruz. Özlük haklarının teslimi ve virüs yüzünden can veren personelin şehit sayılması için gereken çalışmaları takip ediyoruz.

Üzülerek belirtmek istiyorum ki tüm çalışmalarımıza rağmen sağlıkta şiddet ve sağlık camiasının yaşadığı sorunlar bitmedi, devam ediyor. Sadece geçen ay sağlık personelimize karşı 60 şiddet vakası uygulanmış. Son bir yılda 4 sağlık çalışanından 1 tanesi şiddete uğramış. Bunları şiddetle kınıyorum.

Tüm sağlık çalışanlarımızı en içten dileklerimle, saygılarımla selamlıyorum. Türk milleti ve tüm insanlık için büyük riskler göze alarak gecesini gündüzüne katan, ailelerine hasret kalan, başta Sağlık Bakanımız olmak üzere, doktor, hemşire ve sağlık memurundan idare personeline kadar bütün sağlık çalışanlarına şahsım ve milletim adına şükranlarımı arz ediyorum.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum