Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunları Tapu Kadastro ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden 5000 Atama Bekliyor

Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunları Tapu Kadastro ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden 5000 Atama Bekliyor
Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunları Tapu Kadastro, Yerel yönetimler ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden 5000 sözleşmeli veya kadrolu Atama Bekliyorlar!

Emlak ve Emlak Yönetimi önlisans bölümünden mezun olmuş adaylar ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından atama talebinde bulunuyorlar.  
Bu bölümden mezun olanların sayısının artış göstermesine dikkat çeken adaylar taleplerinin kurum yetkililerince en kısa sürede değerlendirilmesini istiyorlar.   

Emlak ve Emlak Yönetimi bölümünden mezun adaylar olarak atama taleplerimizi yapmış olduğumuz haberlerle gündeme getirmeye çalışmıştık. Konuya dair geçen yıldan Şubat ayında yapmış olduğumuz ''Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü Alımlarına İlişkin Soru Önergesi'' başlıklı haberimiz ve yine geçen yıl Mayıs ayında yapmış olduğumuz ''Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunu Adaylar Atama Talep Ediyorlar'' başlıklı görüşmelerimiz ile adaylar olarak sesimizi dile getirmişitk. Ve maalesef 20 bin mezun olarak sadece tapu ve kadastro bünyesine 79 kişi sözleşmeli olarak atanmıştır. 2019 yılında da hız kesmeksizin devam ettiğimiz çalışmlarımıza gerek sosyal medyadan gerek yüz yüze kurum görüşmeleri ile dile getirmekteyiz. 

EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ MEZUNU ADAYLARIN TALEPLERİ

Emlak ve Emlak Yönetimi önlisans programlarından mezun olmuş adaylar, sosyal medya üzerinden yapmış oldukları kampanyalar ile seslerini yetkililere duyurmaya ve mağduriyetlerinin giderilmesini amaçlıyorlar. 

Bu kapsamda yürütülen çalışmalarda, Emlak ve Emlak Yönetimi mezunu adaylar mezun sayısının onbinleri bulduğunu ve yapılan alımların yetersiz olduğunu vurgulayarak özellikle iki kurumdan atama talebinde bulunuyorlar. 

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden atama talebinde bulunan adaylar, atama taleplerinin değerlendirilmesi ve Emlak ve Emlak Yönetimi önlisans programından mezun olmuş adaylara kadro ihdas edilmesini istiyorlar. Bu konuda adaylar tarafından hazırlanan talepleri siz okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne;

Öncelikli olarak biz "Emlak ve Emlak Yönetimi" mezunlarının oluşturduğu çalışma grubunun hiç bir ricasını kırmadan her fırsatta yetkin olduğumuz hususları ve yaşadığımız kadro sıkıntısını imkan vererek anlatmamızı sağladığınız için nezaketinizden dolayı teşekkür ederiz.

Hali hazırda bir çok kamu kurumu için özveri ile çalışmalar yürütmekte ve devletin liyakat esası gereği hakkımız olan kadrolar için mücadele vermekteyiz.

Kamuda bu kadar çalışma alanı bulunan bir bölümün kadro yönünden sıkıntılar yaşamasını on bin mezunun mesleğinden çok uzak işlerde çalışması durumunu defaatle gündeme getirdik .
Bu bağlamda yaptığımız görüşmeler münasebeti ile kadrolu  memur alım  talebinizden   ve dahî gündemimizde olan sözleşmeli memur atamasının biz "Emlak ve Emlak Yönetimi " mezunları adına değerlendirilmesini ve ilgili alımların ivedilikle yapılmasını talep etmekteyiz.

Tapu kadastro kurumunun bölümümüzü en iyi tanıyan ve en çok kadro açan devlet kurumu olması nedeniyle ilgili alımların bizi umutlandıracağını bilmenizi isteriz.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne

Emlak ve Emlak Yönetimi önlisans mezunu meslek elemanları olarak uzun süredir yürüttüğümüz çalışmalar üzerine kurumunuzca kabul edilmiş ve mesleğimizin kuruma kazandıracağı değerleri ve fırsatları anlatma fırsatı bulmuştuk.

Kamu kurumlarındaki nitelikli personel ihtiyacına tam karşılık verebilecek seviyede eğitim almış bulunmaktayız . Kamunun,çeşitli nedenlerle olumlu manada değerlendirememiş olduğu bir programdan mezunuz. Milli Emlak gibi devletin en eski ve en müstakil  kurumunun sesimize kulak vermesinden mutluluk duyacağız.Kendi mesleğimizi icra edebilmenin bizim için bir ön şartı bulunmamaktadır nitekim sözleşmeli yahut kadrolu her istihdamı sevinç ile karşılayacağız.

Kamudaki kadrolu personel problemlerinin maliyet vs gibi nedenlerle ötelenmesi bu nedenle sözleşmeli alıma yönlendirilmesi 10 bine yakın Emlak mezunu için bir farklılık teşkil etmiyor. Açılacak yeni alımlarda bölümün avantajları dikkate alınarak tercih edilebilmesini talep ediyoruz. 

Devletin bu önemli kurumunda çalışma fırsatını bize sunacağınızı temenni ederek bu durumdan duyacağımız memnuniyeti bir kez daha hatırlatmak isterim .

Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunları

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ