Berkan ADIYAMAN

Berkan ADIYAMAN

2017 yılı ve Acil Tıp Teknisyeni atamaları

Kasım 2016 itibariyle şüphesiz ki çoğu kişinin atanma umudu tekrar yeşerdi, ve elbette biz Acil Tıp Teknisyenlerinin de. Gözümüz ve kulağımız şu an Sağlık Bakanlığında ve iyi haberler bekliyor. Asıl soru ise şu, "Sağlık Bakanlığının Acil Tıp Teknisyenlerine reva göreceği atama sayısı ne kadar olacak?"

 Geçtiğimiz günlerde merkezi atamaya çıkıldı, Sağlık Bakanlığı da bu atamada yerini aldı elbette. Fakat Acil Tıp Teknisyenleri yine memnun olmadı, çünkü bize ayrılan kadro sadece 3 kişiydi... Evet; belki de bunu alım sayısının genel anlamda az olmasına bağlayabiliriz, fakat bir önceki KPSS dönemi için durum hiç de iç açıcı değil. Zira 2014 KPSS ile 2 yıl boyunca istihdam edilen Acil Tıp Teknisyeni sayısı toplam olarak 638, hem de 80 bin mezuna rağmen! Sözleşmeli atananların kullandıkları aynı puan ile tekrardan kadrolu atamalara tercih verip tekrar atandıklarını da hesaba katarsak bu sayı 500'ü bile geçmiyor.

 2016-2018 döneminde İnsanlara yardım etmek ve hayat kurtarmak için eğitilmiş binlerce mezun sadece mezun olarak mı kalacak, yoksa hak ettikleri gibi atanacaklar mı? Bu sorunun cevabını merak ediyoruz elbette. Fakat Sağlık Bakanlığına 2017 yılı için verilen kadro sayısı sadece 10 bin iken bu pek mümkün gözükmüyor. Bölümler arasındaki taksim ne kadar adaletli olursa olsun, Acil Tıp Teknisyenleri de dahil hiç bir bölüme yetmeyecektir bu sayı.

 Acil Tıp Teknisyenleri olarak, yeni KPSS döneminde bir önceki dönem gibi hayal kırıklığına uğramamayı ve hakkımız olanı almayı umut ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Berkan ADIYAMAN Arşivi