Ara Tatilden Ne Anlıyoruz!

İster adına 15 tatil, ister sömestr tatili diyelim kısa bir mola vermektir eğitim öğretime. Aynı ders aralarında verdiğimiz teneffüsler gibi. Tek farkı biraz uzun olması. Veliler içinse hayatın içerisinde verdiğimiz kısa dinlenmelerdir.

Çünkü bizler insanız yeri gelir çalışmaya yeri gelir dinlenmeye ihtiyaç duyarız. Hem zihinsel hem bedensel hem de ruhsal açıdan sağlıklı kalabilmek için. Sağlıklı kalalım ki çalışmamıza kaldığımız yerden devam edebilelim. Ürünümüzü kaliteli ve verimli alalım. Yoksa insan için hayat çekilemez hale gelir. İşte o kısa molalar, dinlenmeler kişinin öz eleştiri yapmasını, kendini değerlendirmesini, eksiklerini tamamlaması için fırsattır ayrıca.

Tam da biz velilere burada büyük bir iş düşüyor. Yine önce kendimizden başlamak üzere çocuğumuzla birlikte maçın ikinci yarısına hazırlanmaktır. Önde veya geride olmamız önemli değil, önemli olan ikinci yarıya bir değerlendirme yaparak kısa orta ve uzun vadede hedefler belirleyip, bu hedeflere nasıl ulaşacağımızı planlamaktır. Yeni bir motivasyonla yeni bir sinerji ile yola devam etmektir.

Tabi ki yolda her şey istediğimiz gibi gitmeyecek inişler ve çıkışlar olacaktır ama asla hedefleri gerçekleştirmekten vazgeçmemektir. Göreceğiz ki sene sonu bu çalışmanın ürününü alacağız. Gelecek olursak öğrencilerimize asla ama asla kitap okumayı bırakmıyoruz. Öyle ki her zaman her yerde kitap okuyoruz sloganıyla yine boş zaman yoktur boşa geçirilen zaman vardır sözünü de düstur edinerek mutlaka ama mutlaka okuyoruz. Ne bulursak onu okuyoruz yeter ki okuyalım veli olarak okuma alışkanlığımız yoksa tam da sizler içinde bir fırsat. Niçin geleceğimiz olan çocuklarımıza örnek olmak için.

Okuyalım ki dersleri anlamanın arkasındaki en önemli etken olan okumayı, okuduğunu anlamayı, anladığını yorumlamayı kısacası hayata farklı bakmasını karşılaştığı sorunlara çözüm bulmasını en güzellide vatanına milletine devletine iyi bir vatandaş yetiştirmiş olmanın gururunu yaşayalım. Ne dersiniz bu tatilde biraz derslere ara vererek testlerden sorulardan uzak kalarak sadece ve sadece az olsun ama öz olsun diyerek sonuçta bizim olsun sadece ve sadece okuyalım. Bunun yanında gezmeyi tozmayı birlikte kaliteli vakit geçirmeyi de unutmayalım.

Ne demiş atalarımız Çok gezen mi bilir çok okuyan mı Tabiki ikiside, biz ikisini de yapalım atalarımızın sözünden çıkmayalım. Not: İlla ben soru çözmeyi seviyorum diyorsan hobi olarak yapabilirsin! Herkese iyi tatiller. ..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Salih HAZIR Arşivi