MARİFET PLANLAMA YAPABİLMEKTE

Ülkemiz, genç nüfus potansiyeliyle dünyada öne çıkan ülkeler arasında yer alıyor. Ne yazık ki, planlama hataları bu genç nüfusu atıl hale getirmekte.

2023 yılında KPSS sürecini tamamlamış binlerce genç, mülakat sonuçlarını öğrenemediği için eylül ayında göreve başlayamamaktadır. Maarif modelinin ısrarla vurgulandığı bu yılda, yanlış planlama ve programsız adımlar nedeniyle eğitim öğretim sürecinin sıkıntılarla başlayacağı öngörülmektedir. Ne öğretmeni ne de temizlik personeli olmayan okulların, ne düzeyde verimli bir eğitim öğretim süreci yürütebilecekleri büyük bir soru işaretidir.

Eğitimde tasarruf yapılmaya çalışılması hiçbir zaman karşılık bulmayacak. Parası olanın çocuğunu özel okula yazdırdığı bu ortamda, devlet okullarının bu denli zayıf bırakılması asla kabul edilemez.

Okul idarecilerinin omuzlarına yük bindirmek de onların çalışma performansını düşürmekle kalmaz, işlerine dair duydukları motivasyonu da azaltır.

Planlama yapmak aslında çok kolaydır. Lakin marifet, planlama yapabilecek ehil insanları bulmakta yatar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yücel UĞURLU Arşivi