MEB, MİLLİ BİR AMBLEM VE LOGO YARIŞMASI DÜZENLEMELİ

Lider Eğitimci Yazarlar Derneği genel başkan yardımcısı Selçuk TÜTAK, eğitim camiasına sunduğu projelere bir yenisini daha ekledi.

            Daha önce de özellikle Tutaks projesi ve Üsküdar, Pendik ile Kartal Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı okullarda uygulanmış olan ''Öğretmenlerin seminer dönemleri'' projesi  binlerce öğretmenin beğeni ve takdirini kazanmıştı.

            Tütak, yeni projesi ile ilgili şunları söyledi.

            Milli Eğitim Bakanlığımız her konuda reformlara imza atıyor. İlgi ve dikkatle takip ediyoruz. Yapılan reformlara biz de katkı sunmaya gayret ediyoruz. Bu vesile ile projeler üretip kamuoyunun takdirine ve bakanlığımızın onayına sunuyoruz.

            Bakanlığımızın logosu ve amblemi ortaçağ ve Yunan felsefesinin bir parçası olan meşaleden arındırılmalıdır diye düşünüyorum.

            Yunan mitolojisinde ateş tanrıça Eros'u, Afrodit ve aşkı sembolize ediyordu.

            Hristiyan dünyasında da tüm dünyayı aydınlatan Tanrının ruhu anlamı taşıyordu.

            İnsanların birbirini boğazladığı olimpiyatlarda gücü simgeliyordu.

            Bu meşale simgesinin, yaptığım araştırmalara binaen söylüyorum, ne tarihimizde ne kültürümüzde izine rastlamadım.

            Madem bakanlığımızın önadında ''MİLLİ'' kelimesi var, o zaman ambleminin ve logosunun da milli olması gerektiğini düşünüyorum.

            Bu projeyi kabul ederlerse; eğitim camiasında, hem geçmişimizi hem de kültürümüzün güzelliklerini yansıtacak bir logo ve amblemin seçilmesi için yarışma düzenlenmesini istiyorum.

            Eğitim camiamızın bu konuyu enine boyuna istişare ederek neticeye ulaşacağından eminim.

            Projeyi takdirlerinize sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Selçuk TÜTAK Arşivi