2024 Şubat Atamasında Metal Teknolojisi Öğretmenlerine 300 Kontenjan Talebi

2024 Şubat Atamasında Metal Teknolojisi Öğretmenlerine 300 Kontenjan Talebi
Şubat 2024 Ataması sayıları 2000’i bulan Teknik Eğitim Mezunu Metal Teknolojisi Öğretmenlerini çok yakından ilgilendirmektedir. KPSS ile öğrenci kabul edecek olan Metal Teknolojisi Öğretmenliği için Metal Öğretmenleri en az 300 kontenjan taleplerini yazılı olarak Milli Eğitim Bakanlığına iletmiştir.

28 Şubat döneminde İmam Hatip ve Meslek Liselerine uygulanan katsayı engeli nedeniyle meslek liselerinde başarılı olan öğrenciler mühendislik netlerine eş netler yapmalarına karşın katsayı engeliyle Mühendislik Fakültelerine alınmayarak Teknik Eğitim Fakültelerine gitmeye zorlandılar.

Mühendis olmak isteyen başarılı birçok meslek lisesi öğrencisi katsayı mağduru olarak Teknik Eğitim Fakültelerine giderek Teknik Öğretmen oldular. Bu sürecin devamında sayıları binlere ulaşan teknik eğitim mezunlarına öğretmen atamalarının yok denecek kadar az kontenjan ayrılmasından dolayı özel sektörde iş hayatına atıldılar.

METAL TEKNOLOJİSİ ÖĞRETMENLERİNİN TALEPLERİ

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Metal Teknolojisi öğretmenleri olarak sayıları 2000’ leri bulan Metal Öğretmenleri mezunlarının talepleri doğrultusunda 2024 yılı Şubat Öğretmen Ataması kontenjanlarının 2023 yılında verilen 65 kontenjan baz alınarak ve artırılarak en az 300 ve üzeri olmasının ve yıllardır ataması yapılmayan Metal Öğretmenlerinin Atamasının yapılmasını talep etmekteyiz. Ayrıca Eğitimde eşitlik ilkesine dayanarak diğer branşlara uygulanan adilane kontenjan sisteminin Metal Öğretmenlerine de uygulanmasını ve öğretmen açık sayısı 500’ü bulan okullara atama yapılmasını talep etmekteyiz.

Katsayı sorunun ortadan kaldırılmasını sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Eski Yök başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’ ya, milletvekillerine, bürokratlara ve meslektaşlarımıza en içten duygularımızla teşekkürlerimizi sunuyoruz. Başta Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin ve Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz’den 2024 Şubat Öğretmen Atamalarında; Metal Teknolojisi kontenjanlarının artırılmasında desteklerini beklemekteyiz.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Sanayimizin ve ekonomimizin güçlenmesinde, üretimin ve ihracatın istenilen seviyelere ulaşmasında piyasada kendini ispat etmiş Metal Öğretmenliği mezunu meslektaşlarımızın önündeki engeller kaldırıldığında yükseliş ve büyümenin kaçınılmaz olacağına inanıyoruz. Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hedefler doğrultusunda Türkiye Yüzyılı parolasıyla Mesleki Ve Teknik Eğitimin gelişmesi, kalitesinin artırılması ve üretime dönüşmesi noktalarında üzerimize düşen görevleri yapmaya hazır olduğumuzu bildiririz.

Gazete Memur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum