Ali Yalçın: Ücretli öğretmen ataması yerine kadrolu atama yapılmalıdır

Ali Yalçın: Ücretli öğretmen ataması yerine kadrolu atama yapılmalıdır
Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Çorum, Burdur, Isparta ve Uşak şubelerinin düzenlediği toplantılarda üyelerle bir araya geldi.

Ücretli öğretmen ataması yerine kadrolu atama yapılmalıdır

‘Öğretmen ataması yapılsın’ talebinin haklı ve yerinde bir talep olduğunu dile getiren Yalçın, şöyle devam etti: “Türkiye’nin öğretmen başına düşen öğrenci oranını OECD ortalamasına çekebilmesi için 100 bini aşkın yeni öğretmen ataması gerçekleştirilmelidir. Sayısı 80 binin üzerinde olan ücretli öğretmen gerçeği yeni öğretmen ataması ihtiyacını net bir şekilde ortaya koymaktadır. Öğretmen açığının ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışılması kısa dönemde kârlı bir uygulama gibi görünse de uzun vadede eğitimin çıktıları üzerinde olumsuz etkiler oluşturmaktadır.

Öğrencinin, eğitimin ve ülkemizin geleceği için atama bekleyen öğretmen adaylarının ‘Öğretmen ataması yapılsın’ talebine kulak verilmelidir. Sorunu görmezden gelmek, sorunu ortadan kaldırmamakta, bilakis katmerleştirmektedir. Geçici tedbirler, 20 binlik atamalar sorunu çözmemektedir. Millî Eğitim Bakanlığı öğretmen ihtiyacı konusunda gerekli adımları atmalıdır.”

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum