Binlerce okul müdürü ve idarecinin görevden alınması Meclis gündeminde

Binlerce okul müdürü ve idarecinin görevden alınması Meclis gündeminde
2014-2015 yıllarında MEB tarafından binlerce okul müdürü ve idarecinin görevden alınması Meclis gündeminde dile getirildi.

MEB tarafından 2014-2015 yıllarında binlerce okul müdürü ve idarecinin görevden alınması, Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral tarafından Meclis gündeminde şu şekilde dile getirildi:

İBRAHİM HALİL ORAL (Ankara) – Sayın Başkan, kıymetli milletvekilleri; Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi’nin 1’inci maddesi üzerine söz almış bulunuyorum. 

Binlerce idareci, okul müdürü görevden alındı

Saygıdeğer milletvekilleri, 2014-2015 yıllarında AK PARTİ iktidarı, sırf sendika üyeliği sebebiyle binlerce idareciyi, okul müdürünü görevinden almıştır. Onlara söz hakkı dahi tanınmamıştır, hiçbiri hukuka, mahkemeye gidememiştir. 

Ancak, geçmişte bu işler böyle değildi, kendimden bir örnek vermek istiyorum: Ben 1995 yılında anayasal hakkımı kullanarak milletvekili adayı olmuş ve kazanamadığım için görevime geri dönmeyi istemiştim. Ancak, yerime atama yapıldığı için dava açmak zorunda kalmıştım. Davayı kazandıktan sonra Millî Eğitim Bakanlığı Personel Atama Genel Müdürüyle karşılıklı oturmuş, haklarımı savunmuş ve Ankara Cumhuriyet Lisesine atanmıştım.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum