Öğretmen maaşlarına Temmuz'da 680 TL fazla ücret yansıyacak

Öğretmen maaşlarına Temmuz'da 680 TL fazla ücret yansıyacak
2022 temmmuz toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar olaccak? Öğretmen maaşları Temmuz 2022'de diğer memurlar ile aynı oranda zamlanacak. Hükumet memur maaşlarına toplu sözleşme gereği enflasyon farkı oranında zam yapacak.

Ayrıca anlaşmaya göre % 7 oranında iyileştirme de yapılacak. Ancak çok yüksek çıkan enflasyon rakamları ve hayat pahalılığı nedeni ile hükumetin maaşlara ek zam yapması da bekleniyor. Ancak memur maaşlarına dolayısı ile de öğretmenlerin maaşlarına Temmuz ayında 680TL civarında bir ücret yansıtılacak.

Memur maaş zammının belli olmasına sayılı günler kaldı. Haziran enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından hükumet, memur maaşlarına enflasyon + toplu sözleşme oranı + iyileştirme formülüne dayalı bir zam yapacak. Bu zam oranının % 40 civarında olması bekleniyor.

ayda bir yapılan ödemelerde Temmuz ay ödemesi de memur maaş zam oranında artırılarak ödenecek. 

TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ NE KADAR
Toplu sözleşme ikramiyesi Ocak ayında 487 TL civarındaydı. Temmuz ayında ise bu rakamın 680 TL civarında bir rakama ulaşması bekleniyor.

öğretmenlersitesi

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.