Öğretmenlerin ek ders ve DYK ücreti Temmuz'dan sonra ne kadar oldu?

Öğretmenlerin ek ders ve DYK ücreti Temmuz'dan sonra ne kadar oldu?
DYK kurslarında görevli öğretmenler, Yüksek lisanslı öğretmen, Doktoralı öğretmen, Lisans mezunu, Gündüz Öğretimi, Yarı yıl, Gece ve Cumartesi- Pazar 2022 yılı Temmuz Aralık döneminde ne kadar ek ders ücreti alacak? 2022 yılı Temmuz ayı itibariyle öğretmenlerin ek ders ücretleri net 28,02 TL'den 37,36 TL'ye yükselmiştir

bugün hem enflasyon zammı hem de toplu sözleşme zammına göre maaş göstergelerini yayımladı. 
Buna göre, 1 Temmuz ila 31 aralık 2022 tarihleri arasındaki hesaplamalarda kullanılacak aylık gösterge, 0,333603 oldu.

Ek ders ücreti hesaplama
657 sayılı Kanunun 176. maddesinde şu hüküm yer alıyor.

"Bu Kanunun 89 uncu maddesine göre kendilerine ders görevi verilenlere, ders saati başına gündüz öğretimi için 140, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile saat 18.00'den sonra başlayan öğretim faaliyetleri için 150 gösterge rakamının bu Kanuna göre belirlenen aylık katsayısı ile çarpımından oluşan miktar üzerinden ek ders ücreti ödenir."

Maddeden de görüleceği üzere, gösterge rakamları aylık katsayı ile çarpılmakta ve brüt ek ders ücreti bulunmaktadır.

2022 ek ders ücreti ne kadar?
2022 ek ders ücretleri lisans mezunu için gündüz öğretiminde brüt 32,96 TL idi. Bu tutar brüt olarak 46,70 TL'ye yükselmiştir. Yüzde 15 gelir vergisi sonrasında net ek ders ücreti ise damga vergisi hariç olmak üzere, 28,02 TL'den 37,36 TL'ye yükselmiştir.

Asgari ücrete kadar olan gelir vergisi kısmı için muafiyet geldiğinden, 2022 yılının ikinci yarısında 1100 TL'ye kadar olan gelir vergileri ödenmeyecektir. Dolaysıyla brüt tutarlar öğretmenler için net olabilir.

Not: Hesaplamada binde 759 oranındaki damga vergisi dikkate alınmamıştır.
gazetememur.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.