Emeklilikte yeni sistem geliyor! Kadın erkek yaş yıl prim değişiyor

Emeklilikte yeni sistem geliyor! Kadın erkek yaş yıl prim değişiyor
Türkiye'de emeklilik sistemi baştan aşağı değişecek. Buna göre de emeklilik yaşı yükselirken prim gün sayısına göre de maaş formülü gelecek.

Türkiye'de emeklilik sistemi baştan aşağı değişecek. Buna göre de emeklilik yaşı yükselirken prim gün sayısına göre de maaş formülü gelecek. Sabah erken saatlerde Ekonomim'de yer alan habere göre de; şu an 58 ve 60 olan emeklilik yaşı kadınlarda 60, erkeklerde 65’e yükseltilecek. Ancak bu durum, EYT ile getirilen hakları etkilemeyecek.

Herkesin ödediği prim gün sayısına göre maaş alacağı belirtilirken teknik olarak da kök maaş en düşük emekli aylıklarına da eşitlenemediği için 6 ayda bir bu alanda da yasa çıkarmak yerine de başka formül uygulanacağı belirtildi.

Düşük emekli aylığı alanlar ve geçimini sadece emekli maaşı ile sağlayanlara sosyal destekler sağlanacak. Yol-gıda, ulaşım, yakıt ve kira yardımı verilecek.

Yurt geneli en düşük emekli aylığına da belirli bir limit getirilirken artık en düşük emekli aylıklarına da hazine destek vermeyeceği belirtildi. Hane bazlı emekli aylıklarına da destek sağlanacağı duyurulurken kira yardımının da nakit olarak verileceği belirtildi.

Bu paketin 2025 bütçesi sonrasında ele alınması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.