Yeni emekli maaş zammı o saatte açıklanacak! İşte görüşmeden çıkması muhtemel karar

Yeni emekli maaş zammı o saatte açıklanacak! İşte görüşmeden çıkması muhtemel karar
Türkiye'de SSK Bağkur emeklileri nefesini tuttu Cumhurbaşkanı'nın yapacağı toplantıyı beklemeye başladı.

Türkiye'de SSK Bağkur emeklileri nefesini tuttu Cumhurbaşkanı'nın yapacağı toplantıyı beklemeye başladı. Emekliye ek zam veya seyyanen maaş zammı yapılıp yapılmayacağı bugün resmen açıklanacak. Haziran ayı enflasyon rakamlarının belli olmasından hemen sonra 6 aylık enflasyon oranının da yüzde 24,73 seviyesine geldiği görülürken bu rakamın da SSK ve Bağkur emekli zammı olacağı ifade edildi.

Kök maaş sorunu devam ederken geçen gün bir açıklama geldi ve emekli zammı üzerinde çalışmaların başladığına yer verildi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı son dakika açıklamasında, “Üzerinde çalışılıyor. Çalışma devam ediyor. Karar verilmiş değil. Şu zamana yetişir mi diye bir değerlendirme yapmamız söz konusu değil. OVP’nin korunması esas olmak üzere toplumumuzun her kesiminin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

4 İSİM KRİTİK GÖRÜŞMEDE

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler.

AK Partili isimler, "Emeklilere seyyanen zam mümkün gözükmüyor, şu an sadece en düşük emekli maaşı 10 bin TL’nin yukarıya çekilmesi noktasında bir çalışma var" ifadelerini kullandı.

Kulisler, 10 bin lira olan en düşük emekli maaşının 12 ya da 12 bin 500 liraya çıkarılabileceğini söylüyorken AK Parti'den gelen son açıklama ise moralleri bozdu.

GÖRÜŞME SAATİ AÇIKLANDI

Bu isimlerin katılımı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek toplantı saat 15.30'da başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum