Anayasa Mahkemesi Ek MTV'yi iptal etti mi? İşte AYM'nin Motorlu Taşıtlar Vergisi kararı

Anayasa Mahkemesi Ek MTV'yi iptal etti mi? İşte AYM'nin Motorlu Taşıtlar Vergisi kararı
Anayasa Mahkemesi iptali istenen Ek MTV hakkında kararını verdi. Anayasa Mahkemesi, oy birliği ile ek Motorlu Taşıtlar Vergisi için karar aldı.

Anayasa Mahkemesi bugün Ek MTV dosyasını görüştü ve karar bağladı. Cumhuriyet Halk Partisi tarafında, AYM'ye taşınan ek MTV hakkında nasıl karar verildi

AYM Genel Kurulu, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerin yol açtığı mali kayıpları telafi etmek için ek Motorlu Taşıtlar Vergisi getiren ve Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapan Kanun’un, “ek motorlu taşıtlar vergisi” alınmasına ilişkin 1. maddesinin bazı fıkralarının iptalini ve yürürlüklerinin durdurulmasını talep eden CHP’nin başvurusunu esaslı olarak inceledi.

BAŞVURU REDDEDİLDİ

Yüksek Mahkeme, Kanun’un, 2023 yılına mahsus olmak üzere, motorlu taşıtlar vergisi tutarı kadar ek motorlu taşıtlar vergisi ödenmesini düzenleyen 1. maddesinin ilgili fıkralarının Anayasa’ya aykırı olmadığına ve iptal talebinin reddine hükmetti.

Oy birliğiyle verilen kararın gerekçesi ileride yazılacak.

Ekim ayında ödenmeyen taksit ile birlikte kasım ayında ödenmesi gereken ikinci taksit vatandaşlar tarafından ödenecek.

EK MTV İKİ TAKSİTTE ÖDENECEKTİ

Düzenleme ile 2023 yılında bir kereye mahsus olmak üzere uygulanan ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde ödemelerin ağustos ve kasım ayları şeklinde iki taksitte yapılması kararlaştırılmıştı.

Ek MTV’de ilk taksit döneminde yaklaşık 13,2 milyar liralık hedeflenen tahsilatın yüzde 87’si gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.