Hakem heyeti bugün memura zam kararı verebilir

Hakem heyeti bugün memura zam kararı verebilir
Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında görüşmelerine devam eden heyetin, süreci erkenden tamamlayarak son gün 31 Ağustos’tan önce karar vermesi bekleniyor

Milyonlarca kamu çalışanının takip ettiği 7’nci Dönem Toplu Sözleşme’de oransal zam oranında anlaşma sağlanamazken, zammı Hakem Heyeti belirleyecek. Hakem heyetinde ise dün 3’üncü görüşme gerçekleştirilirken müzakere süreci başladı.

Hakem Heyeti’nin görüşmeleri devam ederken, dün 3’üncü görüşme gerçekleştirildi. Bugün ise 4’üncü görüşme gerçekleştirilecek. Taraflar arasında müzakere süreci devam ederken normal sürecinde devam ederse 31 Ağustos’ta zam kararının belirlenmesi beklenirken, kulis bilgilerine göre heyet içerisinde sürecin daha erken bitirilmesi için karar alındığı ve bugün zam miktarına ilişkin karar alınacağı iddia edildi.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

SON KARAR HAKEM HEYETİNDE
Memur ve memur emeklisini ilgilendiren 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri 1 Ağustos’ta başlarken, süreç 22 Ağustos’ta sona erdi. Müzakerelerde zamma ilişkin anlaşma sağlanamazken, süreç Hakem Heyeti’nin vereceği ve itiraz edilemeyen karara bağlı olarak sonuçlanacak. Zam haricinde ise diğer talepler ile ilgili mutabakat sağlanmıştı.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

HEYETTE HÜKÜMET DAHA KUVVETLİ
Hakem Heyeti içerisinde 11 kişi bulunurken, toplu sözleşmeye dair nihai kararı verecek. Hakem Heyeti’nin vereceği karara ise hiçbir şekilde itiraz yapılamıyor, yargıya taşınamıyor. Böylece heyet tarafından belirlenen zam miktarı olduğu gibi uygulanıyor. Heyet içerisinde temsil konusunda hükümet daha kuvvetliyken, verilecek kararın kabul edilmeyen teklife göre çok yüksek olmaması bekleniyor

milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum