Bakanlıktan açıklama geldi: PTT'ye başvuran 2 bin 891 TL ödeme alacak

Bakanlıktan açıklama geldi: PTT'ye başvuran 2 bin 891 TL ödeme alacak
Türkiye'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen yeni sosyal destek programı belli oldu. 2024 yılında değerlendirilecek olan maddi yardımlar da tek sefere mahsus olmak üzere de gerçekleşecek.

Türkiye'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen yeni sosyal destek programı belli oldu. 2024 yılında değerlendirilecek olan maddi yardımlar da tek sefere mahsus olmak üzere de gerçekleşecek. Yakınları vefat eden kişilere 2891 TL ödeme yapılacak.

EN YAKIN PTT'DEN ALABİLECEKSİNİZ

Ülke geneli 2022 yılından beri yapılan bu ödemelerde tekrar gündeme gelirken uzun süredir yakınları da vefat eden kişiler için de geçerli olan bu destek yardımının da Türk vatandaşlarını kapsıyor. En yakın PTT şubesine gidenler ücreti elden de teslim alabilir.

Yakınları vefat eden kişilerin maddi destekten faydalanması için başvuru yapması gerekiyor.

E-devlet haricinde Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıflarına gidenler bireysel olarak da başvuru yapabilme hakkına sahiptir.

ONAYLANAN HERKESE ÖDEME YAPILACAK

Yapılan başvurular üzerinden inceleme aşaması tamamlandıktan sonra başvurusu kabul olanların hesaplarına ücretler yatırılacak.

İl ve ilçelerdeki Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfını arayarak bilgi almak isteyenler için detaylar paylaşılacak.

İhtiyaç sahiplerini desteklemek adına ve aynı zamanda vefat eden kişinin yakınlarını maddi anlamda rahatlatmak için sürdürülen yardım tek seferlik geçerli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.