Merkez Bankası’nın Faiz Kararı Ne Olacak? İşte Ekonomistlerin Beklentisi

Merkez Bankası’nın Faiz Kararı Ne Olacak? İşte Ekonomistlerin Beklentisi
Tüm gözler, Merkez Bankası'nın 2024 yılının Temmuz faiz kararına çevrildi. Finans dünyasında büyük bir öneme sahip olan bu karar öncesi ekonomistlerin tahminleri de belli oldu. İşte Merkez Bankası faiz kararıyla ilgili son beklentiler...

TCMB faiz kararı 23 Temmuz Salı günü açıklanacak! Ancak, Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararı öncesi yapılan anket sonuçlarına göre piyasanın tahmini belli oldu! Peki ekonomistlerin Temmuz 2024 faiz kararı beklentisi ne oldu? İşte detaylar...

İşte AA Finans'ın TCMB'den 'faiz' beklentisi

AA Finans'ın beklenti anketine katılan 15 ekonomistin tamamı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini yüzde 50'de sabit bırakmasını bekliyor.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 olarak hesaplandı.

FOREKS HABER'DE FAİZİN YÜZDE 50'DE SABİT BIRAKILMASINI BEKLENİYOR

Foreks Haber anketine katılan 16 ekonomistin tamamı faizin sabit bırakılacağı beklentisini dile getirdi.

Ankette, 2024 yıl sonuna ilişkin görüş veren 11 ekonomistin medyan faiz tahmini yüzde 45,00 oldu. Yıl sonu faiz tahminlerinde maksimum beklenti yüzde 52,50, minimum beklenti ise yüzde 40,00 seviyesinde gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.